Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Matias Ulfves/Kasvu Open. Kasvupajat auttavat yrittäjää muodostamaan kiertotalouden verkostoa ja viilaamaan bisnesmalliaan.

Julkaistu 14.03.2018

Kasvupajoista vauhtia kiertotalousbisnekseen

Kirjoittaja
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra
Tuula Sjöstedt vastaa Sitrassa hiilineutraaliin kiertotalouteen, energiaan ja ilmastoon liittyvästä viestinnästä.

Suomalaisyritykset saavat nyt lisää työntöapua noustakseen kansainvälisen kiertotalousbisneksen kärkeen. Sitra ja Kasvu Open toteuttavat yhdessä sarjan tapahtumia ja työpajoja, joissa yritykset saavat asiantuntija-apua bisneksensä kehittämiseen, kasvamiseen ja muutokseen kohti kiertotalouden ja resurssiviisauden mukaisia toimintamalleja.

Kasvupajojen sarja laajentaa aiempina vuosina toteutettua Kiertotalouden kasvupolun konseptia. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiertotaloudesta kiinnostuneet yritykset toimialasta riippumatta. Sitran ohella mukana yhteistyössä ovat myös Business Finland, Motiva ja Uusiouutiset.

Kasvupajoja järjestetään tänä keväänä kahdeksalla paikkakunnalla: Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä sekä Forssassa, jossa kasvupaja yhdistyy syksyn FRUSH-tapahtumaan.

Osana kokonaisuutta rakentuu myös verkostokartta kiertotalouteen kytkeytyvistä toimijoista. Yrityksistä 20-30 kasvunälkäisintä valitaan mukaan Kasvu Open -kasvuyrittäjyysohjelmaan.

Sitra uskoo, että yritykset voivat saada kiertotaloudesta monenlaisia etuja.

”Kiertotalouden ratkaisut ja liiketoimintamallit voivat paitsi lisätä liikevaihtoa, ne voivat myös parantaa yritysten operatiivista tehokkuutta, synnyttää säästöjä ja vähentää hukkaa”, sanoo Sitran kiertotalouden asiantuntija Daniel Kaufmann.

Yritykset voivat löytää kiertotalouden kautta myös uusia kumppanuusmalleja ja asiakkaita. Kiertotalous voi myös auttaa yritystä hallitsemaan riskejä, saamaan rahoitusta ja houkuttelemaan työntekijöiksi alan kovimpia osaajia.

Lue lisää aiheesta:

Mistä on kyse?