Arvioitu lukuaika 1 min

Kestävän kehityksen paneelien kannanotto

Kestävän kehityksen asiantuntijapaneelit esittävät tutkimuspohjaisen kestävän kehityksen teeman sisällyttämistä hallitusohjelman kärkiteemojen joukkoon. Ongelmat ovat erittäin monitahoisia ja kiperiä, joten päätöksenteon tukena tarvitaan monitieteistä tutkimustietoa.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Kestävän kehityksen asiantuntijapaneelit esittävät tutkimuspohjaisen kestävän kehityksen teeman sisällyttämistä hallitusohjelman kärkiteemojen joukkoon. Paneelit toteavat, että taloudellisesti vaikeinakin aikana on syytä katsoa pitkälle ja valikoida keinoja, jotka eivät haavoita ekosysteemejä eivätkä ihmisiä. Ympäristö- ja ilmasto-ongelmien ratkaisuille on kysyntää myös maailmanlaajuisesti, ja niiden kehittäminen ja soveltaminen tuo työtä ja uusia, vientiin soveltuvia tuotteita ja palveluita. Ongelmat ovat erittäin monitahoisia ja kiperiä, joten päätöksenteon tukena tarvitaan monitieteistä tutkimustietoa.

Aihe

Kestävän kehityksen asiantuntijapaneeli

Kestävä kehitys liittyy olennaisesti kaikkeen päätöksentekoon yhteiskunnassa. Usein sitä ei kuitenkaan osata viedä arkiseksi tekemiseksi ja hyödyntää mahdollisuutena. Sitran isännöimänä aloittanut Kestävyyspaneeli tuo tieteen äänen paremmin kuuluville.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Mistä on kyse?