archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Koulutus ja työ samaan pakettiin

Skanska on onnistunut pidentämään sekä nuorten että vanhempien ammattilaisten työuria nykypäivän mestari-kisälli-mallilla. Tutustu Työelämäpalkinnon saajan uudistamisen reseptiin ja poimi innostavimmat keinot työpaikallesi.

Julkaistu

Valmistusohjeet

Ota työpaikallasi käyttöön Skanskan 2+1-malli. Yhdistä ammatillinen koulutus ja työssä oppiminen. Mallissa oppilas suorittaa kaikki teoreettiset opinnot kahden ensimmäisen vuoden aikana ja tulee työmaalle harjoitteluun ja kesätöihin. Kolmantena vuonna hän aloittaa oppisopimuskoulutuksen työmaalla. Näin varmistetaan, että opiskelija on sopiva koulutettavalle alalle ja työ kiinnostaa häntä.

Vinkki: Haasta nykyinen koulukeskeisyys ja organisoi työssä oppiminen uudelleen.

Hyödynnä alan konkareiden osaamista, käytännön taitoja ja hiljaista tietoa. Kouluta vanhemmista ammattilaisista yhteistyössä oppilaitosten kanssa opiskelijoiden työnopastajia, jotka siirtävät oppeja nuorille arjen työtehtävien lomassa. Työpaikkaohjaajan rooli voi tarjota uuden motivoivan työtehtävän ja keventää ikääntyvien ammattilaisten työvuosia.

Mitä tällä reseptillä syntyi?

Tämä on meidän reseptimme kestävään työelämään. Työuraa voi pidentää molemmista päistä.

Nuoret pääsevät työuran alkuun jo opintojen alkuvaiheessa, mikä tukee työllistymistä valmistumisen jälkeen. Vanhempien työntekijöiden työuraa ja jaksamista voidaan lisätä räätälöimällä fyysisesti kevyempiä töitä esimerkiksi työnohjaajana.

Oppilaitos hyötyy opintojen työelämävastaavuudesta ja voi laajentaa yksilöllisten opintopolkujen tarjontaa sekä syventää yritysyhteistyötä.

Yrityksessä yhteistyö sukupolvien välillä lisääntyy ja eri-ikäisten näkökulmat tulevat osaksi työyhteisön arkea.  Konkareiden osaamista, käytännön taitoja sekä hiljaista tietoa siirtyy luonnollisella tavalla eteenpäin.

Skanska Oy sai Työelämäpalkinnon 2017. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myönsivät palkinnon 9 työpaikalle.

Skanska Oy on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut ja infrarakentaminen. Työntekijöitä yrityksellä on Suomessa yli 2000. Skanskan löydät myös Facebookista ja Twitteristä

Lisätietoja

Kirsi Mettälä, henkilöstöjohtaja, kirsi.mettala@skanska.fi

Mistä on kyse?