archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mihin kaikkeen metsä taipuu?

Sitra on käynnistänyt ideakuulutuksen, jolla yritämme kerätä ja edelleen jalostaa niitä ajatuksia, mitä metsä voi tulevaisuudessa tarjota.

Kirjoittajat

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Ernesto Hartikainen

Julkaistu

Osaako metsäinen kansa nähdä metsänsä uudessa valossa?

Sitra on käynnistänyt ideakuulutuksen, jolla yritämme kerätä ja edelleen jalostaa niitä ajatuksia, mitä metsä voi tulevaisuudessa tarjota – muutakin kuin raaka-aineita? Millaisia tavaroita ja palveluja vihreästä kullastamme on mahdollista kehittää? Mitä uutta teollinen internet voi metsillemme tuoda?

Tarkoituksenamme on lyödä yhteen niin sovellusten kuin palvelujenkin kehittäjät, metsäalan ammattilaiset kuin metsäalaa aiemmin tuntemattomatkin. Haluamme selvittää, millaisia ideoita metsästä voi ammentaa ja mitä metsä voi merkitä Suomen taloudelle tulevaisuudessa?

Toivomme, että ideakuulutuksen myötä löytyy vastauksia muun muassa siihen, miten tulevaisuuden teknologia ja teollinen internet voivat muuttaa metsäteollisuutta. Ehkä tarvitsemme ponnistamista ajattelun äärirajoille? Pinnistely voi synnyttää Suomelle ennennäkemättömiä tapoja luoda metsillemme uudenlaista roolia maailmassa, jossa neitseellisten luonnonvarojen käyttö halutaan saada kestävälle pohjalle ja ylikulutus kuriin.

”Datan lisääminen, jalostaminen ja hyödyntäminen metsäteollisuudessa on varmasti yksi keino kasvattaa metsästä saatua arvoa. Kuinka suuri rooli teollisen internetin soveltamisella joko metsissä tai puun jalostuksessa on Suomen yli 20 miljoonan metsähehtaarin arvon kasvattamisessa tulevaisuudessa? Sen päätämme me itse”, sanoo Sitran asiantuntija Ernesto Hartikainen.

Parhaat ideat palkitaan ja tiimit saavat toteutusvaiheessa kehitystukea Sitran asiantuntijoilta ja partnereilta, näkyvyyttä CEPI European Paper Weekilla Brysselissä ja Slush 2015 startup-tapahtumassa Helsingissä marraskuussa, pääsy co-creation sessioihin Sitralla keväällä 2016 sekä palkintorahaa.