Video
Arvioitu lukuaika 2 min

Millaiset arvot ovat tulevaisuudessa tärkeitä?

Vuoniityn peruskoulun medialuokkalaiset lähtivät aikamatkalle tulevaisuuden arvomaailmaan ja tekivät aiheesta uutisen.

Julkaistu

Millaisista arvoista kasiluokkalaiset haluaisivat tulevaisuudessakin pitää kiinni? Katso video!

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Vierailtuaan Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudessa -näyttelyssä Vuosaaren medialuokkalaiset päätyivät pohtimaan tulevaisuuden arvomaailmaa. Pohdintojen tuotoksena syntyi Tulevaisuuden uutiset -video, joka esitettiin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman yhteydessä 23.5.2018.

Uutisesta heränneitä ajatuksia puitiin Nuppu Stenrosin johdattelemassa studiokeskustelussa, johon osallistuivat Helsingin piispa Teemu Laajasalo sekä Vuoniityn medialuokkalaiset Lotta Liu ja Anniina Pirkkala.

Keskustelussa pohdittiin arvojen ja uskontojen merkitystä teknologisoituneessa tulevaisuudessa. Kasiluokkalaisten uutisvideossa esiintyi robottipappi, minkä johdosta Laajasalolle esitettiin kiperä kysymys: voiko tekoäly palvella jumalaa? Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta Laajasalo näkee ihmisyydessä olevan jotain, mitä teknologian on vaikea korvata. Arvokeskustelussa studiossa olleet kasiluokkalaiset olivat samanmielisiä – tulevaisuudessa tärkeää on suvaitsevaisuus ja tasa-arvo.

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: työn lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön ja arvoihin.

 

Mistä on kyse?