archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ministeri Tiilikainen: Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja muoviongelmaan

Ministeri Kimmo Tiilikainen peräänkuulutti kiertotalouden mahdollisuuksia muoviongelman ratkomiseksi EU:n ympäristöneuvoston kokouksessa.

Julkaistu

”Suomi on kiertotalouden Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous edelläkävijä ja tukee Euroopan komission julkaisemaa kiertotalouden minipakettia, erityisesti EU:n muovistrategiaa”, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoi maanantaina 5.3. Euroopan unionin ympäristöneuvoston kokouksessa.

EU:n muovistrategian tavoitteena on lisätä muovijätteen talteenottoa ja kierrätystä sekä vähentää muovijätteen aiheuttamia ongelmia. Ministeri Tiilikainen peräänkuulutti myös muovien käytön vähentämistä sekä muovien korvaamista uusilla raaka-aineilla.

Suuressa roolissa ovatkin materiaalikehittäjät ja tuotesuunnittelijat, jotka voivat kehittää kiertotalousinnovaatioita korvaamaan muovia sekä suunnitella muovituotteista mahdollisimman pitkäikäisiä ja kierrätykseen kelpaavia.

Kiertotalouden minipakettiin kuuluvat EU:n muovistrategian lisäksi tiedonannot kemikaali-, tuote ja jätelainsäädännön välisistä yhteyksistä sekä kiertotalouden seurantamittareista. Ympäristöneuvosto pyrkii hyväksymään paketin kesäkuussa 2018.

Lue lisää Ympäristöministeriön tiedotteesta täältä.

Mistä on kyse?