Jonatan Sella, Nuppu Stenros, Henri Alén ja Katri Simula. Kuva: Pia Louhivuori

Julkaistu 30.05.2018

Mitä tulevaisuudessa syödään?

Pohjois-Tapiolan kasiluokkalaiset pohtivat, mistä tulevaisuuden ruokavalio koostuu. Pohdinnoista syntyi Tulevaisuuden uutinen.
Kirjoittaja
Harjoittelija, Sitra

Mitä kasiluokkalaiset ajattelevat tulevaisuuden ruokailutottumuksista ja ruuantuotannosta? Katso video!

Pohjois-Tapiolan koulun 8A-luokka kuvitteli tulevaisuuden keittiön vierailtuaan Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä. Yksi näyttelyn teemoista on ruoka, joka inspiroi oppilaat tekemään tulevaisuuteen kurkistavan uutisvideon. Tulevaisuuden uutiset -video esitettiin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman yhteydessä 30.5.2018.

Studiossa käytiin videon ensiesityksen jälkeen keskustelu, johon osallistuivat Pohjois-Tapiolan koulusta kasiluokkalaiset Jonatan Sella sekä Katri Simula, Sitran Nuppu Strenros sekä huippukokki Henri Alén.

Uutisessa esitettiin tulevaisuus, jossa ruokaa voi 3D-printata ja ilmastonmuutoksen myötä banaaneja kasvatetaan pohjoisnavalla. Alén ennustaa tulevaisuuden ruokavalion sisältävän vähemmän punaista lihaa ja enemmän kasviksia. Hiilijalanjäljen huomioon ottaminen nousee yhä tärkeämmäksi. Jää nähtäväksi, mikä ennustuksista käy toteen, mutta Alénin mukaan ainakin uusia ruokainnovaatiota tulee lisää.

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: työn lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön ja arvoihin.

Ota yhteyttä
Asiantuntija, Sitran juhlavuosi, Ratkaisu 100, Sitra

+358 (294) 618 278

nuppu.stenros@sitra.fi

Mistä on kyse?