Video
Arvioitu lukuaika 2 min

Miten ja millä matkustamme tulevaisuudessa?

Vaskivuoren lukion opiskelijat kysyivät suomalaisten ajatuksia tulevaisuuden liikkumisesta. Syntyi tulevaisuusuutinen.

Julkaistu

Millaisena tulevaisuuden liikkuminen ja matkustaminen nähdään? Katso video!

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Vaskivuoren lukion ekaluokkalaiset avasivat ikkunoita tulevaisuuteen haastattelemalla suomalaisia tulevaisuuden liikkumisesta. Inspiraatiota nuoret hakivat Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelystä, jonka yksi teemoista on liikkuminen. Syntyi Tulevaisuuden uutiset -video, joka avaa suomalaisten tulevaisuudenkuvia matkustamiseen liittyen. Uutisvideo esitettiin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman yhteydessä 13.6.2018.

Videon pohjalta heränneitä ajatuksia käytiin läpi studiokeskustelussa Sitran Nuppu Stenrosin vetämänä. Keskusteluun osallistuivat Stenrosin lisäksi yrittäjä Peter Vesterbacka sekä Vaskivuoren lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Leo Teodosin ja Mikael Gustafsson.

Mitä 20 vuodessa pystytään liikkumisen osalta ratkaisemaan? Mitä ylipäätään on parempi liikkuminen? Kasvaako virtuaalimatkailu? Tulevaisuuden matkustustavoista on mahdotonta laukoa totuuksia, mutta Vesterbackan mukaan eri liikkumismuodot tulevat lisääntymään. Teodosin ja Gustafssonin mukaan aktiivinen osallistuminen ja mukana oleminen ovat parhaita tapoja vaikuttaa siihen, millaisessa Suomessa tulevaisuudessa elämme. Vesterbacka myötäilee ja uskoo Suomen potentiaaliin uusien liikkumismuotojen kehittäjänä. 

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: työn lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön ja arvoihin.

Mistä on kyse?