Arvioitu lukuaika 1 min

Miten tulevaisuudessa asutaan?

Helsinkiläisen Hiidenkiven koulun seiskaluokkalaiset kurkistivat kristallipalloon ja tekivät uutisen tulevaisuuden asumisesta.

Fanni Laukkanen, Nuppu Stenros, Mari Vaattovaara ja Aapo Kivivuori. Kuva: Pia Louhivuori

Kirjoittaja

Jenni Sarolahti

Julkaistu

Miltä tulevaisuuden asuminen seiskaluokkalaisten silmin näytti? Katso video!

Helsinkiläisen Hiidenkiven koulun 7C-luokassa pohdittiin kevättalvella tulevaisuuden asumista. Kimmokkeen tämän tapanilalaiskoulun pohdintoihin antoi Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely, jonka yksi teemoista on asuminen. Medialuokalla kun ovat, oppilaat tekivät aiheesta videon – Tulevaisuuden uutisen. Video esitettiin MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman yhteydessä 15.5.2018.

Videon ensiesityksen jälkeen käytiin keskustelu, jossa seiskaluokkalaiset Aapo Kivivuori ja Fanni Laukkanen jatkoivat asumiseen liittyvää tulevaisuuspohdintaa Sitran Nuppu Stenrosin ja kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaaran kanssa.

Lisääntyykö asumisen yhteisöllisyys kaupungissakin? Asummeko tulevaisuudessa yksin, mutta yhdessä? Entä miten nopeutuvat liikenne- ja teknologiaratkaisut vaikuttavat asumisen sijaintiin? Jyllääkö suomalainen unelma “omakotitalosta järvenrannalla keskellä kaupunkia” jatkossakin, vai tuleeko tilalle uusia ideaaleja?

Mikä tulevaisuuden uutiset?

Tulevaisuuden uutiset -sarja on osa Sitran ja Heurekan yhteiseen Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyyn liittyvää koululaisyhteistyötä. Koululaisryhmät ovat itse ideoineet, käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kevään aikana tulevaisuuden uutisia, jotka esitetään nyt seitsemänä peräkkäisenä keskiviikkona Huomenta Suomen yhteydessä ja julkaistaan sen jälkeen Sitran verkkosivuilla. Tulevaisuuden uutisten teemat liittyvät näyttelyn teemoihin: työn lisäksi asumiseen, ruokaan, liikkumiseen, ympäristöön ja arvoihin.

Hanke

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta

Sitran ja Heurekan yhteinen näyttely  avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Näyttely aukeaa Heurekassa 17.11.2017, mutta sitä ennen näyttelyn päätähdet, seitsemän sisarusta, rakennetaan kiertueella ympäri Suomea.

Kirjoittaja

Jenni Sarolahti

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?