Arvioitu lukuaika 2 min

Osaamispohjainen kilpailukyky on Suomen jatkuvan menestyksen moottori

Ehdotamme strategiseksi tavoitteeksi (10-20v): Osaamispohjainen kilpailukyky on Suomen jatkuvan menestyksen moottori.

Kuva: Minna Hemmilä / Sitra

Julkaistu

Ehdotamme hallituskauden tavoitteeksi (4v.): Strateginen kasvupolitiikka tukee Suomen elinkeinorakenteen monipuolistumista ja arvonlisää. Suomessa tiedostetaan elinikäisen oppimisen välttämättömyys ja edellytykset siihen tuodaan jokaisen ulottuville.

Kärkihanke-esimerkkejä

  1. Liiketoimintaekosysteemit kasvupolitiikan kärjeksi. Otetaan käyttöön kasvupolitiikan toimintamalli, jonka avulla tunnistetaan, valitaan ja kehitetään uusia liiketoimintaekosysteemejä.
  2. Elinikäinen oppiminen Suomen vahvuudeksi. Toteutetaan kattava elinikäisen oppimisen uudistus.
  3. Kiertotalouskoulutus. Ymmärrys uudesta, kestävästä ja tehokkaammasta taloudesta juurrutetaan kaikkeen osaamiseen. Suomalainen koulutusjärjestelmä tarjoaa läpileikkaavasti kiertotalouden perusteet kaikille aloille. Tavoiteena on, että myös työssäkäyviä osallistuu oppilaitosten tarjoamaan kiertotalousaiheiseen täydennyskoulutukseen.

AIHE

1+5 ehdotusta Suomelle

Sitra on tulevaisuustalo, jonka tehtävänä on edistää Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä. Tämän vuoksi Sitra kokosi kevään 2019 eduskuntavaalien alla Suomen päättäjille viisi suurta muutosehdotusta, joita tarvitaan suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi, yritystoiminnan kehittämiseksi ja talouden sekä työpaikkojen kääntämiseksi kestävälle kasvuuralle uudessa tilanteessa.

Julkaistu

Mitä muuta?

Tästä lisää Sitran ehdotuksia.

Lue lisää

Syvenny elinikäisen oppimisen aiheisiin.

Mistä on kyse?