Poiminnat
Arvioitu lukuaika 2 min

Pelaamalla kiertotalousguruksi?

Opi lisää kiertotaloudesta ja ilmastonmuutoksesta näiden kahdeksan pelin avulla. Pelit soveltuvat monen eri aineen oppitunnille.

Julkaistu

Ilmaiset oppimispelit

Totta vai tarua?

Luontoliiton Totta vai tarua? -kiertotalouspelissä oppilaille esitetään väitteitä, joiden paikkansapitävyyttä he arvioivat. Oppilailla suositellaan olevan kiertotalouden perusteet hallussa ennen pelin pelaamista. Ota peli käyttöön täältä. Peli on kehitetty Sitran tukemana.

Sanaselityspeli Kierto

Luonto-liiton pelissä oppilaat selittävät kiertotalouteen liittyviä sanoja toisilleen pelikorteista. Tutustu ja ota peli käyttöön täältä. Peli on kehitetty Sitran tukemana.

Kiertotalous- ja yrittäjyyspeli Circula

SYKLIn, Nuori Yrittäjyys ry:n, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kiertotalous- ja yrittäjyyspeli Circulan avulla oppilaalle tulevat tutuiksi kiertotalouden eri muodot ja liiketoimintamahdollisuudet. Peli on suunnattu erityisesti ammatillisille oppilaitoksille, mutta sitä voi hyvin hyödyntää myös peruskoulun 9. luokalla, lukiossa ja ammattikorkeakouluissa. Peli ja opettajan opas löytyvät täältä.

SYKLI ja Nuori Yrittäjyys ry järjestävät syksyllä 2018 myös ympäri Suomea viisi ilmaista työpajaa, joissa opettajat oppivat hyödyntämään kiertotalouspeliä oppitunneilla. Ilmoittaudu koulutuksiin täältä. Peli ja koulutukset on kehitetty Sitran tukemana.

Elämyspeli My2050

Osuuskunta Visian ja kumppaneiden My2050-pelissä seikkaillaan oikeassa kaupunkiympäristössä tunnin ajan. Pelaajat tutustuvat mobiilisovelluksen avulla 2050-lukulaisen Niha Been tarinaan, tutustuvat ilmastonmuutokseen ja sen muokkaamaan tulevaisuuteen sekä keräävät pisteitä ratkomalla erilaisia tehtäviä. My2050-peliä voi pelata Helsingissä ja Espoossa. Peli soveltuu erityisesti kuudesluokkalaisista toisen asteen opiskelijoille, mutta se tarjoaa haasteita ja hauskaa tekemistä myös vanhemmillekin. Lue lisää pelistä ja lataa sovellus täältä.

EduCycle

Nesteen Educycle-pelissä tutustutaan kestävään luonnonvarojen käyttöön ja opitaan ilmastonmuutoksen syistä ja seurauksista – ja tietysti ratkaisuista, joiden avulla voimme yhdessä hillitä ilmastonmuutosta. Lue lisää pelistä ja lataa pelitehtävät täältä.

Havina-tietokonepeli

Metsäyhdistys ry:n Havina-peli vie pelaajan aikamatkalle suomalaisen biotalouden kehitykseen. Peliä pelataan tietokoneilla tai tabletilla. Tutustu ja aloita pelaaminen täällä.

Maksulliset oppimispelit

Yhteiskuntasimulaattori

Yhteiskuntasimulaattori Oy:n Yhteiskuntasimulaattori-pelissä pelaajat omaksuvat uuden yhteiskunnallisen roolin ja pohtivat yhteiskunnallisia kysymyksiä roolihahmonsa kautta pelin kuluessa. Tutustu ja osta peli täältä.

Mistä on kyse?