archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ratkaisu 100 -kilpailun huipennus Kattilahallissa: Tunnelma kupli kattoon asti

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailun huipennus houkutteli peräti 350 innovaatioista kiinnostunutta katsojaa paikalle Kattilahalliin. Illan vieraat kuvailivat Kattilan tunnelmaa sanoilla: innostava, innovatiivinen, positiivinen, kupliva, kannustava ja hauskan rento. Tilaisuudessa kilpailun tiimit pitchasivat ratkaisujaan nyt viimeisen kerran ennen voittajien valintaa. Voittajatiimi valitaan 16.11. Sitra 50 -juhlassa Heurekassa.

Julkaistu

Punaiseksi valaistu Kattilahalli tarjosi oivallisen ympäristön yleisölle tutustua Ratkaisu 100 -kilpailun 15 tiimin pitchaukseen. Moni paikalle saapunut piti esityksiä taitavina ja toivoi ideoille mahdollisuuksia myös jatkossa.

– Tämä on tosi nasta ilta ja erittäin hyviä ideoita. Olisi hienoa, jos ne leviäisivät laajalle ja saisivat hyvää potkua eteenpäin, kehuu Sauli Seppälä Helsingin kaupunginmuseosta.

Samaa mieltä on Teemu Mäkitalo Avanto Venturesista.

– Tosi hyviä ratkaisuja, yhteiskunnallisesti todella mielenkiintoisia. Olisi kiva nähdä, että ne pääsisivät eteenpäin ja päätyisivät käyttöön. On siellä jokunen sellainenkin, jota olen itsekin pohtinut, kuten Skillhive-tiimin idea asiantuntijuuden digitaalisesta markkinapaikasta, Mäkitalo toteaa.

Myös Sitra sai kiitosta kilpailun järjestämisestä. Sekä Suomi 100 -juhlavuoteen että Sitran omaan 50-vuotisjuhlavuoteen kilpailun järjestäminen sopii vieraiden mukaan loistavasti. Nuppu Rouhiainen Tekesistä kertoo kilpailun nostattaneen myös tiimien välistä yhteishenkeä.

– Olen jutellut tiimien kanssa ja monet ovat sanoneet, että vaikkei voittoa tulisikaan, kilpailu on joka tapauksessa ollut heille tärkeä.

Myös Juha Hulkkonen IBM:ltä kuvaa kilpailua innostavaksi.

– Tämä on todella jännä idea Sitralta lähteä edistämään asioita tällä tavalla ja samalla joukkoistaa tämä kehittäminen tekijöille itselleen.

 

Ratkaisut on hyvä nähdä livenä

Osa illan vieraista oli etukäteen tutustunut pitchattaviin ratkaisuihin, osalle ne olivat uusia.

– Tulin katsomaan näitä mahtavia esityksiä. On kiva tietää, millaisia henkilöitä ideoiden takana on. Samalla tulin nauttimaan illasta ja verkostoitumaan, kertoo Malina Pursiainen Malifood Oy:stä ja jatkaa, että moni illan esitys oli hänelle entuudestaan tuttu.

– Halusin toki säästää vähän uutta tännekin. Kun ratkaisut näkee livenä, saa niistä parhaimman käsityksen.

Pursiainen kertoo ratkaisusuosikkinsa alkavan hiljalleen hahmottua.

– Täällä on kuitenkin niin monta hyvää ideaa, että en lähde nimeämään ketään, Pursiainen nauraa.

We got manners -yrityksen Maija Kasvinen tutustui ratkaisuihin vasta paikan päällä.

– Halusin vähän kuulla näistä uusista ideoista ja siitä, millaiset ajatukset ovat tulevaisuudessa pinnalla.

Kasvisen mieleen jäi erityisesti Tsampo-tiimin ratkaisu, joka on alusta tutkijoille, rahoittajille ja tiedon käyttäjille sekä Erikoisjoukon ratkaisu kehitysvammaisten työllistämiseksi. Illan ohjelmassa oli tosin tulossa vielä monta muutakin pitchausta.

– On hienoa, että täällä kohtaavat uudet ideat, yrittäjät ja rahoittajat, hän kehuu.

Markkinointi-instituutin Kirsi Hanhisalo kertoi tutustuneensa ratkaisuihin jo kesällä Suomi Areenassa Porissa.

– Kävin silloin kuuntelemassa osan näistä pitchauksista, koska koulutusalan asiantuntijana haluan tietää, millaisia ratkaisuja kehitetään.

Myös Hanhisalolla on oma ratkaisusuosikkinsa.

– Jään odottamaan, mitä tuomaristo päättää ensi kuussa, hän hymyilee arvoituksellisesti.

Seuraavan kerran yleisö kohtaa ratkaisut 16.11., kun voittaja valitaan Sitra 50 -juhlassa Heurekassa.

 

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailussa etsitään ideoita siihen, miten ihmisten piilevä osaaminen saataisiin parhaiten hyödynnettyä. Voittajatiimille tai -tiimeille jaetaan marraskuussa miljoona euroa ideansa toteuttamiseen. Kaikkiaan kilpailussa on mukana 15 tiimiä, joilla kaikilla on oma ratkaisunsa osaamisen nykyistä parempaan tunnistamiseen tai hyödyntämiseen.

 

Anu Punkari / Mediahub & Sitra

Mistä on kyse?