archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Työhurjuutta, rohkeasti yhdessä

Järvi-Saimaan Palvelut kouluttaa elämyskokkeja ja digitalkkareita ja rohkaisee muitakin parastamaan - varasta ideoita ja tee paremmin. Tutustu Työelämäpalkinnon saajan uudistamisen reseptiin ja poimi innostavimmat keinot työpaikallesi.

Julkaistu

Valmistusohjeet

Kirkasta perustehtävä ja hae vaikuttavuutta tekemällä työtä uudella tavalla, digitaalisesti ja sosiaalisesti yhdessä. Käynnistä muutos suunnannäyttäjien avulla. Luota siihen, että innostuneiden joukko vetää muutkin mukaan. Rakenna alhaalta ylös lähtevä kehittämisen kulttuuri.

Kouluta elämyskokkeja, sisustavia siivoojia ja digitalkkareita. Hae koulutukseen ulkopuolista asiantuntemusta, esimerkiksi elämyskokkien koulutukseen Markus Maulavirralta ja sisustavien siivoojien koulutukseen Jukka Rintalalta.

Vinkki: Tee työ näkyväksi some-kanavissa. Se lisää ylpeyttä omasta työstä ja työpaikasta. Samalla hyvät ideat leviävät!

Luo työhön myös oppipoika-mestari -työpareja ja vertaiskehittämistä. Ota esimiehet mukaan perustyöhön; vaikkapa toimitusjohtaja johtokaivantoon tekemään putkihommia.

Hae työhurjuutta. Tee perustyö hyvin, minkä jälkeen on varaa myös hullutella; vaikkapa laulaa, kun tarjoilee vanhuksille ruokaa tai tehdä rosvopaistia majavasta. Katso kokeiluja ja rajojen ylittämistä hyvällä, anna lupa tehdä ja kokeilla. Varasta ideoita ja tee paremmin, eli parasta! Se on sallittua ja helppoa.

Mitä tällä reseptillä syntyi?

Reseptimme avulla saimme jo ensimmäisenä toimintavuonna säästöä noin miljoona euroa. Kaikille työntekijöille hankitut tabletit ja käytön opettelu vauhdittavat digiloikkaa.

Poissaolot ovat vähentyneet. Vaihtuvuus on alhaista ja tarvittaessa tuurataan kuntarajojen yli. Asioihin puututaan heti, jos jokin on rikki tai menossa rikki. Kun ideoita tulee, ne toteutetaan.

Meidän reseptillämme myös turha hierarkia häviää. On vain Me.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy sai Työelämäpalkinnon 2017. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myönsivät palkinnon 9 työpaikalle.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa kuntien tarvitsemat tekniset palvelut pääasiassa Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueilla. Palvelut kattavat mm. rakentamisen, kiinteistönhuollon, puhtaanapidon, ruokahuollon, kaavoituksen ja vesihuoltopalvelut. Työntekijöitä on 140. Järvi-Saimaan Palvelut löydät myös Facebookista ja Twitteristä.

Lisätietoja:

Simo Kaksonen, kehitysjohtaja, simo.kaksonen@jarvisaimaanpalvelut.fi

Mistä on kyse?