archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Työhyvinvointi tukee parhaimmillaan tuotannon kehittämistä

Maustajan välittävä ilmapiiri ja turvalliset työolosuhteet on luotu kehittämällä työhyvinvointia systemaattisesti. Tutustu Työelämäpalkinnon saajan uudistamisen reseptiin ja poimi innostavimmat keinot työpaikallesi.

Julkaistu

Valmistusohjeet

Ota määrätietoinen ote henkilöstöasioihin: henkilöstön työkyky, jaksaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi vaikuttavat yrityksen menestykseen. Meidän reseptimme mukaan myös pk-yrityksen kannattaa palkata henkilöstöpäällikkö.

Nivo työhyvinvointimalli johtamiseen, osaamiseen, työyhteisöön, terveyteen ja hyvinvointiin. Käsittele työhyvinvointia osana tuotannon kehittämistä. Toteuta kehittämisprosessin alussa lanseerauskampanja, jossa on kuukausittain vaihtuvat teemat.

Ylläpidä kehittämistoimintaa työhyvinvointiryhmän avulla, joka käsittelee työtekijöiltä tulevan palautteen ja priorisoi kehittämiskohteet. Hyödynnä henkilöstön osaaminen ja tietämys esimerkiksi investointien suunnittelussa järjestämällä ryhmäkeskusteluja.

Vinkki: Järjestä perinteisten turvallisuuskierrosten lisäksi ergonomiakierroksia.

Kouluta henkilöstöä suunnitelmallisesti. Rekrytoi uusia työntekijöitä sesonkiaikojen vuokratyöntekijöistä. Anna vuokratyöntekijöille samat etuisuudet kuin vakinaisille työntekijöille.

Palkitse vaaratilanneilmoituksista ja vastaa niihin aina. Kasvata ennaltaehkäisevien toimenpiteiden osuutta työterveyshuollon palveluissa.

Mitä tällä reseptillä syntyi?

Reseptimme avulla työhyvinvointi on tullut osaksi vastuullista ja luontevaa arjen toimintaa vaikuttaen positiivisesti henkilöstöön, tuotannon laatuun ja yrityksen menestymiseen.

Työhyvinvoinnin systemaattinen johtaminen on luonut turvalliset olosuhteet ja välittävän ilmapiirin. Henkilöstön vaihtuvuus on pientä ja työsuhteet ovat pitkiä. Tapaturmataajuus on 7,2 verrattuna Suomen keskiarvoon 30. Kehittämistoiminta on vaikuttanut myös siihen, että vakavilta takaisinvedoilta on vältytty.

Johto on sitoutunut kantamaan vastuuta henkilöstön jaksamisesta kokonaisvaltaisesti. Myös ulkopuolisten arvioiden mukaan työhyvinvoinnin edistäminen on esimerkillisen hyvää.

Maustaja Oy sai Työelämäpalkinnon 2017. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myönsivät palkinnon 9 työpaikalle.

Maustaja Oy on Pyhännällä sijaitseva elintarvikkeiden sopimusvalmistaja. Sen merkittävimpiä tuoteryhmiä ovat kastikkeet, ketsupit, sinapit, hillot ja sokerikuorrutteet. Työntekijöitä on 80 ja sesongin mukaan vuokratyöntekijöitä 2-30.

Lisätietoja

Jari Partanen, henkilöstöpäällikkö, jari.partanen@maustaja.fi

Mistä on kyse?