Julkaistu 18.04.2017

Työtä tunteella ja taidolla

Tupahoivassa rikotaan hoivatyön perinteisiä rajoja, ollaan läsnä ja luodaan arjen innovaatioilla iloa muistisairaille. Tutustu työelämäpalkintofinalistin työelämän kehittämisen reseptiin ja äänestä suosikkiasi.

Raaka-aineet

  • 4 avainasiaa: asenne, toiminta, johtaminen ja kinestetiikka
  • 1 sitoutunut työyhteisö
  • Ripaus ennakkoluulotonta kokeilunhalua
  • Paljon silittelyä ja koskettamista
  • Tahdonvoimaa

Valmistusohjeet

Keksi uutta ja riko hoivakulttuurin perinteisiä rajoja. Kuuntele erityisen tarkasti heitä, joilla ei ole sanoja tarinoihin. Ole aidosti läsnä hoitajana. Ymmärrys on avain oivaltavan, yksilöllisen hoitotyön toteutukseen.

Ohjaa yksikön toimintaa avarakatseisesti. Hyödynnä arjen pienillä kokeiluilla syntyneet innovaatiot. Elämänilo ikäihmisten arkeen luodaan kanssakulkijoina, ei strategioilla. Jaa vastuut osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Kutsu eläkkeelle jääneitä entisiä työntekijöitä sijaisiksi.

Hyödynnä kinestetiikkaa hoivatyössä. Sen avulla voidaan hyödyntää asukkaiden fyysisiä voimavaroja. Ole lähellä ja kosketa. Jos kemia hoitajan ja asukkaan välillä ei toimi, vaihda hoitajaa. Tue henkilöstön jaksamista antamalla aikaa liikuntaan työajalla. Hanki sähkökäyttöinen polkupyöräriksa asukkaiden kuljetukseen.

Vinkki: Vähennä ulkoisia vallan merkkejä. Syö asukkaiden kanssa ja käytä tavallisia vaatteita ilman nimilappuja.

Kannusta henkilöstöä koulutukseen. Meidän reseptissämme koulutukseen saa mennä työpäivinä ja opit jaetaan koko henkilökunnalle. Koko henkilöstö osallistuu säännöllisesti työnohjaukseen, yhteisiin koulutuksiin ja auditointeihin. Levitä koulutuksen avulla kokemuksia muillekin. Hyödynnä osaamistasi ja tarjoa koulutuspalveluita.

Yrittäjä – osallistu perustyöhön, delegoi ja muista, että johtajan ei tarvitse osata kaikkea. Anna työntekijöiden kasvaa uusiin vastuisiin, se lisää tietoa yrityksen toiminnasta ja kasvattaa yrittävää asennetta.

Mitä tällä reseptillä syntyi?

Reseptimme avulla onnistumisista iloitaan joka päivä. Toimintatapoja voidaan vaihtaa nopeasti ja uutta kokeillaan rohkeasti. Paluuta vanhaan työskentelytapaan ei enää ole. Toimintatapaamme halutaan hyödyntää myös muualla.

Henkilöstön sairauslomapäivien sekä tuki- ja liikuntaelinvaivojen määrä on vähäinen. Vaihtuvuus on pientä. Eläköityneet työntekijät haluavat jatkaa sijaisina ja osana arkeamme.

Meidän reseptimme toimii. Kaikki lähtee asenteesta.

Tupahoiva on valittu vuoden 2017 Työelämäpalkintohaun finalistiksi. Sosiaali- ja terveysministeriö, Sitra ja Työsuojelurahasto myöntävät palkinnon 9 työpaikalle.

Tupahoiva on muistisairaiden koti Sastamalassa. Sen palvelufilosofiassa on neljä kantavaa teemaa: Lähiruoka, Piha ja luonto, Musiikki ja Kinestetiikka. Työntekijöitä on yrittäjän lisäksi 12. Tupahoivan löydät myös Facebookista.

Lisätiedot

Auli Härkälä, johtaja, auli.harkala@tupahoiva.com
Jari Heinonen, lähihoitaja, jari.heinonen@tupahoiva.com

{{upper_title}} {{translations.ended}}

{{title}}

{{explanation}}
{{Math.round(vote_results.share)}}% {{getOptionByKey(vote_results.key).label}}

Mistä on kyse?