Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Wärtsilä ja SEB pyrkivät digitalisoimaan vientikaupan remburssiprosessin

Vienti- ja tuontikaupassa käytettävä remburssi toteutetaan edelleen hitaasti paperipohjaisena. Wärtsilä yhteistyökumppaneineen tuotteisti ja testasi digitaalista remburssiprosessia Sitran reilun datatalouden IHAN-kokeilualustalla.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Vienti- ja tuontikaupassa käytettävä remburssi (L/C, Letter of Credit) on perinteinen maksuehto, joka tuo turvaa sekä ostajalle että myyjälle. Nykyinen prosessi on manuaalista ja sen vuoksi hidasta ja virhealtista.

Projektissa digitalisoitiin merkittävä osa remburssin paperi- tai PDF-pohjaisesta prosessista datan tuotteistamisella. Digitaalinen prosessi lyhentää käsittelyaikaa, vähentää virhealttiutta ja parantaa turvallisuutta.

Projektissa olivat mukana Wärtsilä, SEB, Digital Living ja Nixu. Projekti toteutettiin Sitran reilun datatalouden hankkeessa rakennetulla IHAN-kokeilualustalla.

”Vientikaupan remburssiprosessin digitalisointi on vaikuttava esimerkki reilun datatalouden kokeilualustan mahdollisuuksista myös globaaleille suuryrityksille”, toteaa Juhani Luoma-Kyyny, johtava asiantuntija Sitran reilun datatalouden IHAN-projektissa. ”Datan tuotteistaminen ja läpinäkyvä, ajantasainen jakaminen eri osapuolten välillä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden paitsi tehostaa nykyisiä prosessejaan ja vähentää riskejä, myös luoda uudenlaista arvoa kumppanien kanssa.”

Katso englanninkielinen video digitaalisesta remburssiprosessista:

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

 

IHAN-kokeilualusta on osa Sitran IHAN-projektia, jossa rakennetaan yhteisiä pelisääntöjä ja työkaluja nykyistä vastuullisempiin ja kestävämpiin digitaalisiin palveluihin, jotka pohjautuvat luottamukseen ja tuottavat arvoa kaikille.

Lue lisää Wärtsilän englanninkielisestä tiedotteesta, SEBin englanninkielisestä tiedotteesta ja Digital Livingin englanninkielisestä tiedotteesta.

Artikkeliin lisätty videolinkki 9.4.2021.

Mistä on kyse?