Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

”Yritysten kannattaa puolustaa demokratiaa”

Mitä enemmän liberaalia demokratiaa ja kansanvaltaisia toimijoita haastetaan, sitä enemmän ne tarvitsevat puolustajia, kirjoittaa Veera Heinonen vieraskolumnissaan Kauppalehdessä.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Demokratia tarvitsisi nykyistä enemmän puolustajia ja tämän takia olisi tärkeää, että yritykset ja yritysjohtajat osallistuisivat edunvalvontaa laajemmalla näkökulmalla yhteiskunnalliseen keskusteluun, kirjoittaa Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtaja Veera Heinonen vieraskolumnissaan Kauppalehdessä.

”Suomen perustuslaki turvaa yrittämisen vapauden periaatteen ja kansalaisten perusoikeudet. Demokratian ytimessä oleva oikeusvaltioperiaate takaa puolestaan reilun, ennakoitavan ja turvallisen toimintaympäristön. Pohjoismainen hyvinvointivaltio on osaltaan varmistanut koulutetun ja osaavan työvoiman sekä yhteiskuntarauhan”, Heinonen kirjoittaa.

Nämä varsin annettuna pidetyt rakenteet ovat hänen mukaansa nyt liikkeessä, kun liberaalia demokratiaa ja kansanvaltaisia toimijoita haastetaan monella tavalla niin Suomessa kuin maailmalla.

”Päättäjät ja julkiset instituutiot hoitavat yhteisiä asioita ja, vaikka tehokkuudessa ja toimeenpanossa olisi aika ajoin toivomisen varaa, arvostusta julkista valtaa ja sen demokraattisia prosesseja kohtaan olisi hyvä tuoda julki”, Heinonen kirjoittaa.

Kolumnin löydät kokonaisuudessaan täältä.

Mistä on kyse?