archived
Arvioitu lukuaika 1 min

Miten teknologia muuttaa suhdettamme terveyteen – vai muuttaako se?

Julkaistu

Älyranneke sai tubettaja Sonjan (Soikkuu) miettimään omaa suhdettaan terveyteen alla olevassa videossa. Voiko teknologia tehdä meistä terveempiä? Vaikka ranneke voisi ennakoida sairastumisen, haluammeko tietää sen etukäteen?

Teknologiaa tärkeämpää on löytää ne itsellemme sopivat tavat, joilla pysähdymme kuuntelemaan itseämme ja omaa vointiamme. Ei ole yhtä ja oikeaa suhtautumista terveysteknologiaan tai sen hyödyntämiseen. Kun jollekin älyranneke voi olla lähinnä kätevä väline esimerkiksi elintapojen muutoksissa, niin toiselle terveysteknologian innovaatiot voivat toimia elintärkeänä työkaluna sairauden, kuten esimerkiksi diabeteksen hallinnassa. Teknologia ei siten ole itseisarvo terveyden edistämisessä, vaan pikemminkin mahdollistaja ja on meistä itsestämme kiinni, miten hyödynnämme sitä hyvinvointimme tukena.

 

Alla oleva video liittyy Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta –näyttelyyn. Tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran valmisteilla oleva yhteisnäyttely kertoo tulevaisuuden Suomesta ja suomalaisuudesta.

 

Mistä on kyse?