archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Muista ennakkoluuloton asenne, nuori Mikko Hyttinen

Mitä neuvoja antaisit ensimmäiseen työpaikkaan menevälle itsellesi? Haastoimme Sitran SuomiAreena-paneeliin osallistuvat keskustelijat kirjoittamaan kirjeen.

Julkaistu

Mitä neuvoja antaisit ensimmäiseen työpaikkaan menevälle itsellesi? Haastoimme kaikki Sitran SuomiAreena-paneeliin osallistuvat keskustelijat palaamaan työuransa alkumetreille ja kirjoittamaan itselleen kirjeen. Sarjan aloittaa Mikko Hyttinen, johtava asiantuntija Sitran työelämän taitekohdat -avainalueelta.

”Hyvä Mikko,

Toivotan sinulle mukavaa kesää K-kaupan yleismiehenä. Hienoa, että haluat tienata moporahat itse. 14-vuotiaana saa tosiaankin tehdä 6 tunnin työpäiviä ja siinäkin ajassa ehti päivittäin paljon, kun laittaa hihat heilumaan. Säilytä avoin, iloinen ja ystävällinen asenteesi myös töissä. Se on tärkeää ja auttaa todella paljon työyhteisössä. Ole aktiivinen ja tartu toimeen; kaikki hommat eivät välttämättä ole kivoja, mutta hyvällä asenteella nekin hommat hoituvat. Ei ole olemassa paskaduuneja, kaikki työ on tärkeää ja arvokasta. Varaudu myös siihen, että kaikki ei aina suju kuten Strömsössä, ja aina silloin tällöin voi käydä niin, että pahoitat mielesi. Niin kuin elämässä muutoinkin aika ajoin käy. Pidä silloin pää kylmänä ja sydän lämpimänä ja muista katso myös peiliin. Varaudu siihen, että työurasi tulee olemaan pitkä ja moninainen. Pyri sopivaan vaihteluun – työtehtävät, työnantaja, työn sijainti, työn muoto…äläkä unohda yrittäjyyttä. Mutta tärkein väline työelämän työkalupakissasi on ennakkoluuloton asenne. Muista se.”

Tule kuulemaan lisää tämän kirjeen kirjoittajan ajatuksia työelämästä ja -urasta 14. heinäkuuta Porin SuomiAreenalle Sitran paneeliin ”Digi tuli, ura suli? Uusien urapolkujen jäljillä”. Paneelissa keskustelevat Hyttisen lisäksi Alkon henkilöstöjohtaja Tytti Bergman, Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, Como Helsingin founder Kirsi Juva sekä PAM:n puheenjohtaja Ann Selin. 

Mistä on kyse?