Arvioitu lukuaika 1 min

Tutkimustiimin viikon varrelta #11: Suomi ei nouse entisillä eväillä

Suomen talouden ykkösongelma on elinkeinorakenteen rapautuminen. Timo Hämäläinen peräänkuuluttaa tähän muutosta Talouselämän artikkelissaan.

Kirjoittaja

Timo Hämäläinen

Johtava asiantuntija, Ennakointi, Sitra

Julkaistu

Suomen talouden ykkösongelma on elinkeinorakenteen rapautuminen. Maassamme ei ole tarpeeksi kansainvälisesti kilpailukykyistä yritystoimintaa. Elinkeinopolitiikka on kuitenkin jäänyt makrotalouspolitiikan varjoon yhteiskunnallisessa keskustelussa. Timo Hämäläinen peräänkuuluttaa tähän muutosta uuden Talouselämän artikkelissaan.

Uudenlainen elinkeinopolitiikka kasvattaa suosiotaan maailmalla. Siinä keskitytään uusien lupaavien liiketoimintaekosysteemien kehittämiseen yksityisen ja julkisen sektorin tiiviissä yhteistyössä.

Lue artikkeli Talouselämän viimeisimmässä numerossa.

Teema

Koulutus

Sitra pyrkii vahvistamaan päättäjien ja muutoksentekijöiden kykyä tarttua yhdessä tulevaisuuden kannalta tärkeisiin yhteiskunnallisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Koulutustoimintamme tavoite on saada aikaan uutta ajattelua ja uusia ratkaisuja. Toiminnassamme pyrimme luomaan oppimisympäristöjä, jotka mahdollistavat yhdessä ajattelun ja kehittämisen.

Kirjoittaja

Timo Hämäläinen

Johtava asiantuntija, Ennakointi, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?