Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Sari Gustafsson

Julkaistu 14.10.2014

Videoblogi: Kolme keinoa joilla valtio korjataan

Systeemiset muutokset, kuten elinkeinorakenteen uusiminen ja ilmastonmuutos edellyttävät valtionhallinnolta kykyä toimia kokonaisuutena.
Kirjoittaja
Kirjoittajan profiilisivu: Mikko Kosonen
Yliasiamies, Sitra
Mikko Kosonen on Sitran yliasiamies. Hänen päätehtävänsä on Sitran henkisten ja taloudellisten voimavarojen kohdistaminen niin, että Suomesta kehittyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijä.

Kiihtyvällä vauhdilla muuttuva maailma on ajanut Suomen nykyisen hallintorakenteen ohi. Systeemiset muutokset, kuten elinkeinorakenteen uusiminen ja ilmastonmuutos edellyttävät valtionhallinnolta kykyä toimia yhtenäisenä kokonaisuutena. Miten Suomi voisi kehittää hallintoa, jotta se vastaisi nykyajan haasteisiin?

Sitran yliasiamies Mikko Kosonen esittelee alla olevassa videoblogissa kolme keinoa, joilla valtion johtamista voitaisiin kehittää ennakoivammaksi, joustavammaksi ja johdonmukaisemmaksi.

Länsimaisten yhteiskuntien hallinnon ongelmiin keskittyvä raportti Building the Strategic and Agile State julkaistiin 5.9.2014. Eduskuntapuolueiden johtajat kutsuttiin julkaisutilaisuuteen keskustelemaan raportin sisällöstä.

Mistä on kyse?