Kommentti
Arvioitu lukuaika 2 min

Virittäydy Visiofestiin virtuaalisesti

Tulevaisuudesta on kirjoitusten lisäksi runsaasti videoita ja podcasteja. Tässä muutama, joilla pääset virittäytymään Finnsight Visiofestin tunnelmaan ennen tapahtumaa 26.9.

Kirjoittaja

Mikko Dufva

Johtava asiantuntija, Ennakointi

Julkaistu

Ennakoinnissa syntyy usein suuri määrä kirjallista materiaalia, kuten raportteja ja skenaariotarinoita. Tulevaisuusnälkäiselle on kuitenkin tarjolla myös silmänruokaa ja kuunneltavaa. Alla valikoima videoita ja podcasteja, jotka ovat osuneet silmääni. Niiden avulla voi mainiosti virittäytyä ensi viikon FinnSight 2018 Visiofest -tapahtumaan.

Videoita visioista

Videoissa tulevaisuus täytyy kertomisen lisäksi myös näyttää, jolloin saattaa olla helpompi miettiä miltä kyseisessä tulevaisuudessa tuntuisi elää. Mitä itseajavat autot ja esineiden internet käytännössä tarkoittaa? Mitkä ovat keskeiset haasteet ja valinnat tulevaisuuden suhteen? Käyttääkö poliisi samaa uniformua vielä vuonna 2050? Mm. nämä asiat käyvät ilmi alla olevista videoista.

Videoilta löytyy myös erilaisia näkemyksiä siitä, mihin kehitys on menossa, miten tulevaisuus on jo osittain läsnä nykyhetkessä ja mikä on oikeastaan tärkeää.

Tulevaisuusaiheista kuunneltavaa

Videoiden lisäksi tulevaisuuteen voi virittyä lukuisten eri podcastien avulla. Alla otos muutamista:

Voit päästä tulevaisuustunnelmaan myös näiden tulevaisuusaiheisten laulujen kautta.

Osallistu Visiofestiin verkossa

Visiofestia voi seurata verkkolähetyksenä 26.9. klo 10.30-16.30 (linkki lähetykseen päivitetään tapahtuman sivulle) ja keskusteluun voi osallistua Twitterissä tunnisteella #visiofest ja Facebookissa tapahtuman sivulla. Keskustelun voi aloittaa esimerkiksi jakamalla oman tulevaisuusaiheisen suosikkivideon tai podcastin.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan tavoiteltavista tulevaisuuksista!

Mistä on kyse?