Esimerkit
Arvioitu lukuaika 2 min

Eri liikkumispalvelut yhdistävä mobiilisovellus

Kyyti-mobiilisovellus yhdistää joukkoliikenteen ja kutsuohjatut, jaetut kyydit samaan palveluun, jolloin palvelun käyttäjä voi valita helposti sopivimman kyydin itselleen.

Julkaistu

Ongelma

Henkilöautot seisovat jopa 95 prosenttia ajasta käyttämättöminä. Auton omistaminen on suuri menoerä kotitaloudelle ja se tuo mukanaan myös paljon juoksevia kustannuksia. Usein autoa käyttää vain yksi henkilö, mikä kasvattaa autoilun hiilijalanjälkeä entisestään. Yhdessä autossa on keskimäärin kyydissä vain 1,6 henkeä kerrallaan.

Ratkaisu: Eri liikkumispalvelut yhdistävä mobiilisovellus

Kyyti Group yhdistää kaikki liikkumispalvelut yhteen mobiilisovellukseen. Käyttäjät voivat tilata ja maksaa kaikki tarvitsemansa liikkumisen palvelut sovelluksen kautta. Kyyti auttaa alustallaan isoja liikennesektorin toimijoita ja viranomaisia tehostamaan liikkumista tarjoilemalla tarvittavat tiedot yhdessä sovelluksessa.

Ansaintamalli ja hyödyt Kyyti Groupille

Kyyti Group tarjoaa mobiilisovellusta julkisille toimijoille ja liikenneoperaattoreille kuukausimaksulla. Lisäksi Kyyti tarjoaa sovelluksen käyttöönottoon liittyviä palveluita, kuten brändäystä. Sovelluksen toimintaa tehostaa Kyydin kutsuohjattu jaettujen kyytien palvelu, jota myydään Suomessa suoraan kuluttajille.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Julkiset toimijat ja liikenneoperaattorit pystyvät palvelun avulla tuomaan liikkumispalvelunsa omille asiakkailleen. Sovellusta käyttävät asiakkaat taas voivat yhdistellä joukkoliikennettä ja kutsuohjattuja, jaettuja palveluja, mikä helpottaa liikkumista ilman omistusautoa. Sovellusta käyttävien taksiyrittäjien ja yksittäisten kuljettajien on helppo ottaa vastaan sovelluksen kautta keikkoja.

Mistä on kyse?