archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Laukkuja ja asusteita ylijäämämateriaaleista

Globe Hope on suomalaisen kiertotalouskentän uranuurtaja. Erityistä sen toiminnassa on laadukkaan designin valjastaminen muuten hukkaan menevien materiaalien hyödyntämiseen. Globe Hope myös elää mukana tuotteensa elinkaaressa korjaamalla ja uudelleenmyymällä tuotteitaan.

Julkaistu

Ongelma

Tekstiilituotanto kuormittaa ympäristöä muun muassa kuluttamalla valtavia määriä vettä ja kemikaaleja, minkä lisäksi esimerkiksi puuvillan viljely vie laajoja alueita maapinta-alaa. Tekokuidut kuten polyesteri sen sijaan ovat usein öljypohjaisia, mikä ei ole ympäristön kannalta kestävä ratkaisu. Samalla hyvälaatuisia tekstiilejä käytetään usein vähemmän aikaa, kuin mitä ne kestäisivät.

Ratkaisu: funktionaalisia laukkuja ja asusteita ylijäämämateriaaleista

Globe Hope valmistaa funktionaalisia design-tuotteita erilaisista käyttöön kelpaamattomista materiaaleista, kuten armeijan ylijäämätekstiileistä, purjekankaasta, mainosmateriaaleista ja turvavöistä. Suurin osa tuotteista valmistetaan yrityksille, mutta niitä myydään myös omien myymälöiden ja jälleenmyyjien kautta. Asiakasyritykset toimittavat Globe Hopelle suuren määrän materiaalia, josta suunnitellaan ja valmistetaan esimerkiksi liikelahjoja myytäväksi takaisin asiakkaalle. Hyödynnettävissä olevat materiaalit saadaan uudelleenkäyttöön ja neitseellisiä raaka-aineita tarvitaan vähemmän.

Ansaintamalli ja hyödyt Globe Hopelle

Globe Hopen kassavirta syntyy valmiiden tuotteiden myymisestä ja noin 65 % yrityksen liikevaihdosta muodostuu B2B-myynnistä. Yritys joko ostaa materiaalinsa tai vastaanottaa sen ilmaiseksi, riippuen tarpeesta. Tuotteiden suunnittelu ja materiaalien työstäminen ovat käsityövaltaisen prosessin arvokkain osa.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Yritysasiakkailla syntyy vähemmän kaatopaikkajätettä ja jätemaksuja, kun he antavat Globe Hopen valmistaa ylijäämämateriaaleistaan käyttökelpoisia tuotteita. Kuluttaja-asiakkaat haluavat profiloitua kestävämmän elintavan kannattajina ja ostavat tuotteen mukana myös tuotteen materiaalin tarinan. Kaikki Globe Hopen tuotteet suunnitellaan kestäviksi ja niille tarjotaan takuu sekä korjauspalvelu. Asiakkaiden tuotereklamaatioista 80 % korjataan veloituksetta. Käytetyn Globe Hopen tuotteen voi tuoda myös myytäväksi uudelleen liikkeeseen lahjakorttia vastaan.

Mistä on kyse?