Maapalloliigan finalistit
Arvioitu lukuaika 2 min

Jalkapalloseura Hercules ry

Julkaistu

Joukkueemme tavoite on puhaltaa uudestaan tuulta ennen niin kukoistaneeseen pihapelikulttuuriin ja yhteisöllisiin höntsäpeleihin Lähirähinälähettiläät-hankkeen kautta.

Lähirähinälähettiläs Lasse Kukkonen kertoo videolla omasta historiasta ja syistä miksi hän on mukana:

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Näinä päivinä liikkuminen on polarisoitunut pahasti: on himoliikkujat ja toisaalla se suuri joukko, jonka taskussa kulkeva ärsyketulvake pitää kahleissaan. Osalle ihmisistä liikunnan kynnys johtuu sitoutumisesta ja liiallisesta tavoitteellisuudesta, mikä johtaa ääripäiden liukenemiseen kauemmaksi toisistaan.

Lähirähinän Lähettiläät-hankkeen kautta kuljetamme kynnyksettömän sosiaalisen kokemusliikunnan viestiä ihmisten tietoisuuteeen, ja vetoamme jo olemassa olevien liikuntapaikkojen valtauksen puolesta.

Hankkeen aikana työstämme toimintamallia, joka aktivoi ihmisiä ekologiseen lähiliikuuntaan sekä integroimme App2Day-sovelluksen osaksi helpottamaan pihapelien ja kimppakyytien järjestämistä.

Suuressa kuvassa lähiliikuntapaikkojen resurssitehokkuutta parantamalla saavutetaan liikunnasta aiheutuvien ilmastopäästöjen dramaattista pienentymistä (noin 70% liikunnasta aiheutuvista päästöistä tulee harrastuksiin kuljettamisesta) unohtamatta positiivisia kansanterveydellisiä vaikutuksia.

Pienenä seikkana suuressa kuvassa on vielä pihapelikulttuurin kukoistaessa parempi urheilumenestys. Jokainen Lähirähinälähettiläs allekirjoittaa sen seikan, että kaiken ammattilaisuuden pohjalla on juuri ne toistot, jotka on otettu asuinalueiden takapihoilla ja koulujen kentillä, ilman seuratoimintaa.

Jalkapalloseura Hercules ry:n Lähirähinä on yksi Maapalloliigan finalisteista.

Mistä on kyse?