archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Käytetyistä vaatteista sarjatuotettu vaatemallisto

Remake-eko-ompelimo on edelläkävijä toimintamallillaan, jossa vanhoista vaatteista tehdään uusi. Toiminta pitää materiaalit käytössä ja tuottaa sen pohjalta huomattavaa lisäarvoa.

Julkaistu

Ongelma

Kuluttajakäytöstä poistuneille vaatteille on vaikeaa löytää hyödyntämistapoja. Uudet vaatteet kuluttavat luonnonvaroja ja tekstiiliala saastuttaa toiseksi eniten makeita vesiä maailmassa kaikista toimialoista.

Ratkaisu: Käytetyistä vaatteista sarjatuotettu uusi MEM-vaatemallisto

Eko-design-ompelimo Remake tuottaa vaatemallistoa kierrätetyistä materiaaleista, kuten käytetyistä trikoovaatteista, farkuista ja nahkatakeista. Mallisto on ompelijamestarin suunnittelema ja perinteisesti mallimestarin rakentama. Se on lisäksi uusio- ja sarjatuotettava ja kokonaan Suomessa valmistettu.

Materiaali on Suomen Punaiselta Ristiltä poistuvaa, myytäväksi kelpaamatonta käytettyä vaatetta. Malliston jokainen vaate säästää keskimäärin noin 20 000 litraa makeaa vettä ja yli 10 000 kiloa maa-ainesta (mineraaleja, fossiilisia polttoaineita ja biomassaa) neitseellisistä raaka-aineista valmistettujen vaatteiden tuotantoon verrattuna.

Ansaintamalli ja hyödyt Remakelle

Materiaalin hankkiminen paikallisesti vähentää sen toimituskuluja ja -riskejä. Täysin kierrätetty, sarjatuotettava vaatemallisto on globaalistikin uniikki tapa tuottaa vaatteita. Tuotteita myydään verkkokaupoissa ja Helsingin myymälässä.

Hyödyt asiakkaalle

Muodikkuus ja ekologisuus yhdistyvät tuotteessa, jolla on mielenkiintoinen tarina ja se on persoonallinen. Mallisto on mitoitettu suomalaisille.

Mistä on kyse?