Julkaistu 18.05.2017

Käytetyistä vaatteista sarjatuotettu vaatemallisto

Remaken MEM-mallisto on maailmassa edelläkävijiä toimintamallillaan, jossa vanhoista vaatteista tehdään uusia sarjatuotantona. Toisin sanoen arvottomat tekstiilit ”upcyclataan” korkean arvon vaatteiksi. Toiminta pitää materiaalit käytössä ja tuottaa sen pohjalta huomattavaa lisäarvoa.

Ongelma

Kuluttajakäytöstä poistuneille vaatteille on vaikeaa löytää hyödyntämistapoja. Uudet vaatteet kuluttavat luonnonvaroja, tekstiiliala saastuttaa toiseksi eniten makeita vesiä maailmassa kaikista toimialoista.

Ratkaisu: Käytetyistä vaatteista sarjatuotettu uusi MEM-vaatemallisto

Uusio- ja sarjatuotettavassa mallistossa voidaan hyödyntää muun muassa käytettyjä trikoovaatteita, farkkuja sekä nahkatakkeja. Mallisto on ompelijamestarin suunnittelema ja perinteisesti mallimestarin rakentama ja kokonaan Suomessa valmistettu. Materiaali on Suomen Punaiselta Ristiltä poistuvaa, myytäväksi kelpaamatonta käytettyä vaatetta. Malliston jokainen vaate säästää keskimäärin noin 20 000 litraa makeaa vettä ja yli 10 000 kiloa maa-ainesta (mineraaleja, fossiilisia polttoaineita ja biomassaa) neitseellisistä raaka-aineista valmistettujen vaatteiden tuotantoon verrattuna.

Ansaintamalli ja hyödyt Remakelle

Materiaalin hankkiminen paikallisesti vähentää sen toimituskuluja ja -riskejä. Täysin kierrätetty, sarjatuotettava vaatemallisto on globaalistikin uniikki tapa tuottaa vaatteita. Tuotteita myydään verkkokaupoissa ja Helsingin myymälässä.

Hyödyt asiakkaalle

Muodikkuus ja ekologisuus yhdistyvät tuotteessa, jolla on mielenkiintoinen tarina ja se on persoonallinen. Mallisto on mitoitettu suomalaisille.

Faktat

Remake Ekodesign Oy pähkinänkuoressa

Päätoimiala: Tekstiili- ja vaatetusala

Perustamisvuosi: 2007

Liikevaihto: alle miljoona euroa

Kiertotalousratkaisun lanseeraus: Suomen ensimmäinen eko-ompelimo vuonna 2007, ensimmäinen MEM-mallisto 2014.

Kiertotalousratkaisun osuus liiketoiminnasta: 100 %.

Henkilöstön koko: 1-10

Kotipaikka: Helsinki

Verkkosivu: http://remake.fi/

Mistä on kyse?