Julkaistu 20.05.2017

Käyttäjälähtöinen työympäristö elinkaaripalveluna

Työympäristöllä on merkitystä! Toimistojen elinkaarimalli tarjoaa kannattavaa liiketoimintaa niin palvelun tarjoajalle kuin palvelun ostavalle yrityksellekin.

Ongelma

Tapa tehdä töitä on suuressa murroksessa ja samalla vaatimukset työympäristölle muuttuvat. Digitalisaatio vaikuttaa tilankäyttötarpeisiin ja toisaalta mahdollistaa paikasta riippumattoman työskentelyn. Pääkaupunkiseudulla työpisteiden ja neuvotteluhuoneiden käyttöasteet ovat tänä päivänä vain 50 prosenttia. Vajaassa käytössä olevia tiloja lämmitetään, valaistaan ja jäähdytetään vuoden ympäri.

Ratkaisu: Käyttäjälähtöinen työympäristö elinkaaripalveluna

Yhdessä asiakkaan henkilöstön kanssa Martela määrittelee, suunnittelee ja toteuttaa asiakasyrityksen strategiaa tukevia työympäristöjä ja tehokkaassa käytössä olevia toimitiloja. Erilaisten tilojen tarve on tutkittava aina tapaus- ja yrityskohtaisesti. Suunnittelun jälkeen yritys hoitaa asiakkaan muuton, tarvittavat uudet kalusteet ja niiden asennuksen sekä tarpeettomien kalusteiden uudelleenvalmistuksen. Tarpeettomat, mutta hyväkuntoiset kalusteet kunnostetaan ja tarjotaan Martela Outletin kautta uusille käyttäjille. Asiakkaan uuteen tilasuunnitteluun soveltuvat käytetyt kalusteet, kuten hyväkuntoiset sähköpöydät, voidaan tarvittaessa kunnostaa uudenveroisiksi vaihtamalla niihin kannet.

Ansaintamalli ja hyödyt Martelalle

Martela tarjoaa asiakkailleen työympäristön ja toimistokalusteiden elinkaarimallia kokonaispalveluna. Tämä mahdollistaa asiakkaalle laajemman ja kokonaisvaltaisemman palvelun saamisen. Asiakas voi halutessaan ostaa työympäristön määrittelyn, suunnittelun, kalusteet ja muuton myös erillisinä palveluina.

Hyödyt asiakkaalle

Toimitilojen tehokkaammalla käytöllä yritysasiakkaat voivat saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Käyttäjälähtöisen työympäristömuutoksen avulla voidaan kehittää työhyvinvointia merkittävästi ja samalla parantaa työn tuottavuutta. Asiakkaat ovat myös huomanneet työympäristön olevan merkittävä tekijä, kun kilpaillaan parhaista työntekijöistä. Inspiroiva työympäristö on tärkeä erityisesti nuoremmille sukupolville.

Faktat

Martela pähkinänkuoressa

Päätoimiala: toimistokalusteet ja työympäristöt

Perustamisvuosi: 1945

Liikevaihto: yli 50 miljoonaa euroa

Kiertotalousratkaisun lanseeraus: kiertotalous on aina huomioitu tuotteissa, mutta asiakkaille tarjottava elinkaarimalli tuotu markkinoille vuonna 2014.

Henkilöstön koko: yli 250

Kotipaikka: Helsinki

Verkkosivu: http://www.martela.fi/

Mistä on kyse?