Esimerkit
Arvioitu lukuaika 1 min

Kiertotalous kytketään osaksi Suomen maakuvaa

Business Finland ja ulkoministeriö liittävät kiertotalouden osaksi Suomen maakuvabrändiä, mikä tukee suomalaisten kiertotalousratkaisujen vientiä.

Julkaistu

Haaste

Suomessa toimii useita edistyksellisiä kiertotalousyrityksiä, joilla on suuria mahdollisuuksia menestyä kansainvälisillä markkinoilla. Suomesta löytyy myös vahvaa kiertotalousosaamista, jota tarvitaan globaalien kriisien ratkomisessa. Vaikka Suomi on yksi kiertotalouden edelläkävijöistä, se ei vielä näy Suomen maakuvabrändissä.

Ratkaisu

Business Finland ja ulkoministeriö tukevat konkreettisilla markkinoinnin ja viestinnän toimenpiteillä yritysten kansainvälistymistä sekä Suomen maakuvaa yhtenä kiertotalouden edelläkävijöistä.

Business Finland tukee sekä yksittäisten yritysten että yritysryhmien muodostamien ekosysteemien kansainvälistymistä. Yrityksiä autetaan kasvamaan nykyisillä markkinoilla tai uusilla markkinoilla, saamaan ulkomaisia investointeja kasvun nopeuttamiseksi, rakentamaan yritysten kyvykkyyksiä ja edistämään innovaatiotoimintaa. Julkisen sektorin toimijoita perehdytetään lisäksi suomalaisten kiertotalousratkaisujen vahvuuksiin.

Mistä on kyse?