archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Laadukas tietokone käytettynä

Uusien tietokoneiden valmistus rohmuaa luonnonvaroja, kuten harvinaisia maametalleja. Taitonetti myy laadukkaita käytettyjä tietokoneita huollettuina. Laadukas käytetty tietokone on kuluttajille ja organisaatioille viisas vaihtoehto uuden, mutta huonolaatuisen koneen sijasta.

Julkaistu

Ongelma

Yhden tietokoneen valmistusprosessi kuluttaa arviolta 1 500 kiloa luonnonvaroja, joihin sisältyy myös arvokkaita ja harvinaisia metalleja. Lisäksi koneiden valmistuksessa kuluu paljon sähköä. Tietokoneiden suurin ekologinen rasitus aiheutuukin jo laitetta valmistettaessa, minkä vuoksi niitä olisi hyvä käyttää mahdollisimman pitkään. Halvat tietokoneet eivät usein ole kestäviä, ja niiden korjaaminen voi olla kannattamatonta. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia laadukkaita koneita, joiden käyttöikä olisi pidempi.

Ratkaisu: laadukas tietokone käytettynä

Taitonetti ostaa laadukkaita, yrityskäytössä olleita leasing-tietokoneita, ja myy ne kuntoarvion ja huollon jälkeen eteenpäin kuluttajille sekä yrityksille. Myynti tapahtuu sekä kivijalkaliikkeessä että verkkokaupan kautta. Yritys myös huoltaa asiakkaiden tietokoneita sekä päivittää vanhoista tehokkaampia, pelikäyttöön soveltuvia tietokoneita. Pidentämällä esimerkiksi kannettavan tietokoneen käyttöikää kolmesta vuodesta seitsemään, voidaan laitteen koko elinkaaren aikaista hiilijalanjälkeä pienentää jopa puoleen.

Ansaintamalli ja hyödyt Taitonetille

Taitonetin ansaintamalli perustuu asiakkaiden laitteiden huoltoon ja koneiden myynnistä saatavaan voittoon, jolla katetaan käytetyn laitteen hankinta- ja huoltokulut sekä työkulut. Huonokuntoiset koneet voidaan myös kierrättää suoraan varaosiksi, mikä tekee huoltotoiminnasta kannattavampaa kuin mitä laitteiden korjaaminen uusilla osilla olisi. Lisäksi yritys ostaa lähinnä isoja laite-eriä, mikä mahdollistaa tehokkaamman toiminnan isossa mittakaavassa ja sarjatuotantona.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Asiakas saa laadukkaan käytetyn yrityskoneen halvemmalla kuin uuden koneen ostamalla. Taitonetistä ostetulle käytetylle tietokoneelle myönnetään myös takuu. Lisäksi Taitonettiin tuodusta vanhasta tietokoneesta voi saada hyvitystä, kun asiakas ostaa Taitonetin korjaaman koneen. Asiakas toimii myös ekologisesti kestävämmin hankkiessaan käytetyn tietokoneen uuden sijaan.

Mistä on kyse?