archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

IT-laitteiden elinkaarenhallinta palveluna

3 Step IT liisaa toimistoelektroniikkaa organisaatioille. Liisauskauden jälkeen laitteet kunnostetaan ja myydään. Laitteiden käyttöiän pidentäminen on keskeinen osa yrityksen liiketoimintaa.

Julkaistu

Ongelma

Yritysten käytetyt it-laitteet päätyvät usein jätteeksi, vaikka niillä olisi vielä arvoa jäljellä vähemmän vaativassa käytössä uusien laitteiden sijaan. Uusien laitteiden valmistus kuluttaa huomattavan paljon resursseja. Käytettyjen laitteiden kiertoa vaikeuttaa etenkin huoli tietoturvasta.

Ratkaisu: IT-laitteiden elinkaarenhallinta palveluna

3 Step IT on kehittänyt it-laitteiden kiertoa helpottavan elinkaarenhallintapalvelun, joka koostuu kolmesta vaiheesta: hankinta, hallinnointi ja uusiminen. Yrityksistä palautuvat käytetyt laitteet käsitellään tietoturvan takaamiseksi muun muassa hävittämällä kaikki aiemmat tiedot ja tunnisteet. Jopa 98 prosenttia laitteista päätyy uudelleen käyttöön.

Ansaintamalli ja hyödyt 3 Step IT:lle

Organisaatiot ostavat palvelua, johon sisältyy it-laitteiden rahoitus, laiterekisterin ylläpito ja niiden uusimiseen tarvittavat palvelut. 3 Step IT myy palautuneet käytetyt laitteet eteenpäin. Yritys on yksi Euroopan suurimmista käytettyjen it-laitteiden myyjistä.

Hyödyt asiakkaalle

Palvelu on vaivaton tapa varmistaa, että it-laitteet toimivat ja että ne uusitaan ajallaan. Tehokas elinkaarenhallinta säästää it-kustannuksia ja käyttäjien työaikaa. Asiakas maksaa käytöstä laitteiden omistamisen sijaan, jolloin kulut jakautuvat ennakoidusti todelliselle käyttöajalle. Asiakkaalla on myös mahdollisuus hyödyntää käytettyjä laitteita. Vastuullinen it-laitteiden elinkaaren hallinta voidaan sisällyttää organisaation ympäristöohjelmaan ja käytöstä poistettujen laitteiden tietoturva voidaan taata.

Mistä on kyse?