Esimerkit
Arvioitu lukuaika 1 min

LOOP Ventures -ohjelmassa kiihdytetään kiertotalous­ratkaisuja markkinoille

Kasvu- ja suuryritykset kehittävät yhdessä kiertotalouden mukaisia liiketoimintaratkaisuja LOOP Ventures -ohjelmassa.

Julkaistu

Haaste

Vaikka kiertotalouden liiketoimintamahdollisuudet ja hyödyt ovat jo enenevissä määrin yritysten tiedossa, suuryritykset eivät usein osaa itse kehittää nopeasti uusia ratkaisuja markkinoille. Kasvuyritykset ovat nopealiikkeisiä ja pystyvät tarjoamaan uusimpia kiertotalousratkaisuja ketterästi. Usein niillä on kuitenkin rajalliset resurssit ja haasteita löytää asiakkaita.

Ratkaisu

Sitran ja Avanto Venturesin perustamassa LOOP Ventures -ohjelmassa kiihdytetään suuryritysten ideoista kiertotalousratkaisuja markkinoille. LOOP yhdistää suuryritykset ratkaisuja tarjoaviin kasvuyrityksiin sekä tarjoaa työkalut, yhteistyökumppanit ja tietotaidon uuden liiketoiminnan kehittämiseksi. Nordic Innovation liittyi myöhemmin mukaan ohjelman ylläpitäjiin.

Kiihdyttämökausi kestää yleensä noin 3-6 kuukautta. Mukaan voivat hakea suuryritykset, kasvuyritykset ja sijoittajat. Myös esimerkiksi korkeakoulut, säätiöt ja kaupungit voivat osallistua tarjoamalla tietotaitoa tai toimimalla testialustana uudelle liiketoiminnalle. Ohjelma keskittyy vuosina 2018-2019 pohjoismaisten yritysten kiihdyttämiseen.

Mistä on kyse?