Maapalloliigan finalistit
Arvioitu lukuaika 1 min

Nuoren Voiman Liitto ry

Julkaistu

LitAdvisor haastaa sinut vaihtamaan yhden lomalentomatkan vuodessa lukumatkaan. Se on osa Lentolakko -hanketta, ja yksi sen tarjoamista tavoista pienentää oman talouden vuosittaista hiilijalanjälkeä. Ottamalla haasteen vastaan huomaat, kuinka lukumatkailu voi olla aivan yhtä rentouttavaa ja maailmankuvaa avartavaa kuin perinteinen matkusteleminenkin.

Osallistut haasteeseen ottamalla kuvan itsestäsi tai perheestäsi lukumatkalla ja postaamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #litadvisor #lukumatkalla. Liitä lyhyt TripAdvisor -tyyppinen kuvaus matkastasi kuvan oheen ja haasta kaverisi mukaan lukumatkalle!

Lomalentomatkailu on yksi suurimpia yksilön hiilijalanjälkeen vaikuttavia kertapäästöjä, joka voi tehdä tyhjäksi kaikki muut pienemmät vuoden aikana kertyneet vihreät teot. Vähentämällä lentämistä voit siis tehdä huomattavan ympäristöteon. LitAdvisorin seurassa huomaat kuinka kirjan ja mielikuvituksen siivin lentää pidemmälle kuin lentokoneella. Lukeva ihminen rentoutuu ja oppii, ja voi myös jakaa kokemuksensa muiden kanssa. Lennä vähemmän – lue enemmän!

LitAdvisorin takaa löytyy kolme kirjallisuudenalan ammattilaista: Anna Borgman, tuottaja, Nuoren Voiman Liitolta, Ainokaisa Huusko, runoilija, runoyhdistys Nihil Interitistä sekä Hanna Rentola, lavarunoaktiivi, Helsinki Poetry Connectionilta. LitAdvisor lanseerataan virallisesti uuden keskuskirjasto Oodin toisena avajaispäivänä 6.12.2018 klo 13 alkavalla lukutempauksella.

Nuoren Voiman Liitto ry:n LitAdvisor-kampanja on yksi Maapalloliigan finalisteista.

Mistä on kyse?