Julkaistu 30.09.2018

Nuoren Voiman Liitto ry

Väkitungoksessa etsimässä Mona Lisaa (280 kg CO2) vai yksityiskierros Louvren yöllisissä saleissa Da Vinci -koodin avulla (0 kg CO2)

Turistiripuli Thaimaassa (1,160 000 kg CO2) vai lukumatka kotisohvalla Ihanat naiset rannalla-romaanin kanssa (0 kg CO2)?

Tekeekö mielesi kaamosta pakoon vai hakisitko valoa Tulenkantajien runoudesta tänä talvena?

Toteutamme humoristisen LitAdvisor-ilmastokampanjan, joka saa ihmiset ajattelemaan lentomatkailuaan ⎼ ja siinä sivussa myös lukemaan enemmän. LitAdvisor-kampanjaan voi osallistua kevyesti somessa, vaikka asia onkin painavaa. Kampanjamme puhuu ilmastoasioista uudella tavalla – hauskasti! Toimimme Facebookin, Instagramin ja nettisivujen kautta. Nettisivuille tuotamme lukuvinkkejä suomalaisten suosikkikohteista. Haluamme myös keksiä tapoja saattaa lukijoita yhteen ihan tosielämässä ja saada ihmiset tutustumaan uusiin ihmisiin omassa naapurustossaan. Odotamme saavamme myös mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita.

LitAdvisor -hankkeen takaa löytyy kolme kirjallisuusammattilaista: tuottaja Anna Borgman Nuoren Voiman Liitosta, runoilija Ainokaisa Huusko runoyhdistys Nihil Interitistä sekä lavarunoilija Hanna Rentola Helsinki Poetry Connectionista. Kirjanörtit ovat siis päättäneet pelastaa maailman!

Kampanjan häshtägit ovat #litadvisor ja #lukumatkalla. Lukumatkailu avartaa ja tieto ei lisää tuskaa – vaan sekä tietoisuus ilmastoasioista että lukeminen luovat meille paremman tulevaisuuden.

Tervetuloa mukaan matkaan!

Nuoren Voiman Liitto ry on yksi Maapalloliigan finalisteista.

Mistä on kyse?