archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Savupiippu kierrätysmateriaalista

Suomen Savupiipputeollisuus Oy on keksinyt uuden tavan hyödyntää terästeollisuuden masuunikuonaa. Yritys valmistaa masuunikuonasta paloturvallisia piippuharkkoja, joita voidaan käyttää savupiippujen rakentamiseen.

Julkaistu

Ongelma

Metalliteollisuuden sivutuotteena syntyy niin sanottua masuunikuonaa, jolle on tarpeen keksiä uusia käyttökohteita. Tällä hetkellä sitä käytetään muun muassa tienpohjien rakentamisessa ja muissa alhaisen jalostusasteen ratkaisuissa. Kysyntää kierrätysmateriaalille olisi esimerkiksi savupiipputeollisuudessa, jossa tietyn tyyppisten piippuharkkojen materiaalina on tällä hetkellä islantilainen laavakivi. Kaukaa tuotavien ja maasta erikseen louhittavien materiaalien hiilijalanjälki on suuri.

Ratkaisu: savupiippu kierrätysmateriaalista

Suomen Savupiipputeollisuus Oy valmistaa savupiippuharkkoja pääosin lähialueella syntyvistä teollisuuden sivuvirroista. Teollisuuden kierrätysmateriaalien osuus piippuharkon materiaaleista on yli 90 prosenttia, josta masuunikuona muodostaa pääosan. Savupiippu on läpäissyt laatuauditoinnin ja saanut CE-merkin.

Ansaintamalli ja hyödyt Suomen Savupiipputeollisuudelle

Suomen Savupiipputeollisuus myy piippuharkkoa suoraan ja jälleenmyyjien kautta uutta omakotitaloa, rivitaloa tai huvilaa rakentaville. Pääraaka-aineet saadaan yrityksen lähialueelta teollisuuden sivuvirroista, mikä takaa kustannustehokkaan tuotantoketjun. Suomen Savupiipputeollisuus on ainoa vastaavaa tuotetta tarjoava yritys Euroopan tasolla.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Suomen Savupiipputeollisuuden asiakkaat saavat kotimaisen kiertotaloustuotteen, joka on valmistettu kustannustehokkaasti. Tuote on turvallinen, kestävä ja täyttää materiaalille asetetut tiukat viranomaismääräykset.

Mistä on kyse?