archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vuokraamo verkossa vähentää omistamisen tarvetta

Monet asiat, kuten tekstiilipesuri, juhla-asu tai mökki, ovat kalliita hankkia. Ne ovat usein kuitenkin pölyttymässä ison osan ajasta. Nettivuokraus.com tarjoaa kauppapaikan, jossa yksityishenkilöt ja yritykset voivat vuokrata kaikenlaisia tavaroita omistamisen sijaan.

Julkaistu

Ongelma

Monia tavaroita tarvitaan vain harvoin. Esimerkiksi työvälineiden valmistamiseen kuluu resursseja ja niiden hankintaan rahaa, mutta ne jäävät helposti käyttämättömiksi suuren osan ajasta. Toisaalta vastaavien tavaroiden vuokraamiseen voi käyttäjältä kulua paljon aikaa: vuokrattavaa tavaraa ei välttämättä löydä helposti tai vaihtoehtoa joutuu etsimään useista paikoista.

Ratkaisu: vuokrattavat ratkaisut tilapäiseen tarpeeseen

Nettixin Nettivuokraus.com-palvelu tarjoaa vuokrauksen markkinapaikan, jossa ilmoittajat voivat vuokrata monenlaisia asioita aina pakettiautoista ja klapikoneista pomppulinnoihin ja juhlatelttoihin. Palvelu kokoaa yksityiset henkilöt ja yritykset samaan paikkaan, jolloin vuokraaja voi löytää helposti erilaiset tarvitsemansa asiat yhdestä paikasta.

Ansaintamalli ja hyödyt Nettixille

Nettixin ansaintalogiikka perustuu Nettivuokraus.com-sivuston vuokraustapahtumista saataviin komissioihin, palvelumaksuihin sekä näkyvyyden ja mainosten myyntiin. Vuokrattavien tuotteiden ilmoittaminen ilmaiseksi lisää ja monipuolistaa palvelun tarjontaa. Vuokraavalle yritykselle ei aiheudu vuokrattavien hyödykkeiden omistamiseen tai hallinnointiin liittyviä velvoitteita tai kustannuksia.

Hyödyt asiakkaalle ja loppukäyttäjälle

Asiakas voi palvelun kautta sekä laittaa vuokralle omia tavaroitaan että vuokrata käyttöönsä muiden tavaroita. Tyypillisiä esimerkkejä palvelun käyttötilanteista ovat esimerkiksi remontointi, juhlat, muutot ja lomamatkat. Palvelu vähentää tarvetta omistaa sellaisia tavaroita, joita käyttäjä ei tarvitse usein ja toisaalta tarjoaa mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi harrastevälineitä ilman suuria aloituskustannuksia. Yritykset puolestaan saavat tuotteensa laajan yleisön näkyville palvelun kautta.

Mistä on kyse?