HYVINVOINTIEKOSYSTEEMIN PILOTTI

Hyvinvointiekosysteemin pilotti on kokeilu, jossa haastetaan kaupunkeja ja kaupunkitoimijoita mukaan innovoimaan ratkaisuja suomalaisten arjen uudenlaisiin hyvinvointiongelmiin sekä kehittämään hyvinvointiekosysteemiä. 

AJANKOHTAISTA

Viimeisimmät tästä.

MISTÄ ON KYSE?

Hyvinvointiekosysteemin pilotissa haastetaan kaupunkeja ja kaupunkitoimijoita mukaan innovoimaan ratkaisuja suomalaisten arjen uudenlaisiin hyvinvoinnin ongelmiin sekä kehittämään niihin liittyvää hyvinvointiekosysteemiä. Pilotti keskittyy kahteen merkittävään ja viime vuosina kasvaneeseen hyvinvointiongelmaan: 1) nuorten elämänhallinta ja mielenterveys sekä 2) oman talouden hallinta ja ylivelkaantuminen. Pilotoinnin on tarkoitus tuottaa tietoa siitä, olisiko suomalaiseen osaamiseen perustuvassa ongelmalähtöisessä innovaatiomallissa edellytyksiä laajemman hyvinvointiekosysteemin kehittämiselle Suomeen.

Mitä teemme?

Hyvinvointiekosysteemin pilotissa testataan uudenlaista ongelmalähtöistä innovaatioprosessia. Tähän 100 päivän hyvinvointihaaste -nimiseen innovaatioprosessiin haastetaan mukaan Suomen kaupungit ja kaupunkitoimijat. Toimintamalli pohjautuu Nestan The 100 day challengeen. Mukaan hakevat kaupungit kokoavat monialaisen ja -sektorisen tiimin etsimään sadan päivän aikana ratkaisumalleja jompaan kumpaan tai molempiin yllä mainituista hyvinvointihaasteista. Lue lisää 100 päivän hyvinvointihaasteesta ja hae mukaan hakusivuilla.

Hyvinvointiekosysteemin pilotin aikana Sitra tekee myös juurisyyanalyysit nuorten elämänhallinnan ja mielenterveyden ongelmista sekä oman talouden hallinnan ja ylivelkaantumisen ongelmista.

Missä mennään?

Pilotointi käynnistyy 100 päivän hyvinvointihaasteen infotilaisuudella 30.9. Hakuaika on 30.9. – 24.10. Osallistujien valinnat tehdään 31.10. mennessä, minkä jälkeen sata päivää kestävä 100 päivän hyvinvointihaaste alkaa.

Mukaan valituille osallistujille järjestetään yhteiset tilaisuudet Sitrassa 4.11., 10.12. ja 12.2.

Kuka mukana?

Kaikki Suomen kaupungit ja kaupunkitoimijat kutsutaan mukaan hakemaan 100 päivän hyvinvointihaasteeseen. Lisäksi pilotoinnissa on mukana valtakunnallisia toimijoita.

YHTEYSTIEDOT

Tulevaisuus tehdään yhdessä!

Mistä on kyse?