IHAN-PILOTTIHANKKEET

Hankkeissa rakennetaan reilua datataloutta. Hankkeet perustuvat aitoon liiketoimintaan ja niissä luodaan uusia palveluja hyödyntämällä henkilötietoja ihmisen myöntämällä luvalla.

MISTÄ ON KYSE?

Toteutimme rahoitushaun osana Sitran IHAN® – Ihmislähtöinen datatalous -avainaluetta, joka on käynnissä kesään 2021 saakka. Ensimmäiset hankkeet käynnistyivät 2018. Kaikkien pilottihankkeiden on määrä päättyä vuonna 2021.

Käynnissä olevat hankkeet

Data follows the patient everywhere -hankkeessa pilotoidaan kotimaassa tallennettujen terveystietojen hyödyntämistä helposti ja luotettavasti missä tahansa matkailija tarvitsee terveydenhuoltoa. Projekti on osa EU:n Patient Summary Initiative -hanketta.
Hankkeen toteuttajat: Fujitsu, Kela ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Diabeetikkolapsen verensokerin mittaaminen ja datan jakelu -hankkeessa rakennetaan ekosysteemiä, jossa huoltajat voivat luvittaa lastensa terveystietoja käytettäväksi esimerkiksi koulussa ja liikuntaharrastusten parissa.
Hankeen toteuttajat: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, CGI ja Väestörekisterikeskus VRK.

Sandbox of Trust -hankkeessa rakennetaan Suomeen uutta välinettä sähköiseen tunnistamiseen. Uusi SisuID-ratkaisun on määrä soveltua sekä julkishallinnon ja yksityisen sektorin käyttöön. Tavoitteena on helpottaa tavallisten ihmisten elämää yhteiskunnan digitalisoituessa ja parantaa Suomen kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla.
Hankkeen toteuttajat: Nixu, Suomen Tilaajavastuu ja Digital Living International

Farmidata-hankkeessa pilotoidaan maatalouden datavirtojen nykyistä parempaa hyödyntämistä Salon seudulla. Hankkeella pyritään parantamaan ruoantuotannon edellytyksiä ja resurssitehokkuutta sekä kannattavuutta ja kilpailukykyä. Kolmen erillisen kokeilun avulla haetaan tietoa siitä, millaisia informaatioteknologian kehittämistarpeita maataloudessa on ja toisaalta millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa.
Hankkeen tulokset julkaistaan helmikuussa 2019.

OTA YHTEYTTÄ

Mistä on kyse?