Siirry suoraan sisältöön

Kiertotalouskiihdyttämö LOOP Ventures

Kiertotalousbisnes on tulevaisuudessa kilpailutekijä fiksuille yrityksille. LOOPissa vauhditamme kiertotalouden kansainvälisiä markkinoita tuomalla kiertotalousratkaisuja kehittävät kasvuyritykset ja ratkaisuja etsivät suuryritykset yhteen.

AJANKOHTAISTA

Mistä on kyse?

Kiertotalousbisnes on fiksua bisnestä, sillä yritysten kiertotalousratkaisut ovat usein sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta järkeviä.  Kiertotalousratkaisujen kansainvälisillä markkinoilla onkin tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia. Pelkästään Suomessa kiertotalous tarjoaa varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljardin euron vuotuisen arvonlisän vuoteen 2030 mennessä. Kiertotalouden ansaintamallit ovat merkittävä kasvumahdollisuus sekä olemassa oleville yrityksille että uusille yrityksille.

Kiertotalouskiihdyttämö LOOP Venturesin tavoitteena on vauhdittaa yritysten siirtymistä kiertotalouteen, luoda kansainvälistä kysyntää kiertotalousratkaisuille ja tehdä pohjoismaisista yrityksistä kiertotalouden edelläkävijöitä. LOOP rakentaa tulevaisuutta, jossa yritysten liiketoiminta perustuu maapallon kantokyvyn rajoissa tuotetuille palveluille ja tuotteille.

Mitä teemme?

LOOP Ventures on Sitran, Avanto Venturesin ja Nordic Innovationin rakentama ekosysteemi, jonka tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa kiertotalouden avulla.

Kiihdyttämössä kiertotalousratkaisuja tarjoavat kasvuyritykset ja niitä etsivät suuryritykset kehittävät yhdessä liiketoimintaa. LOOP tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut, yhteistyökumppanit ja tietotaidon uuden liiketoiminnan kehittämiseksi. Kiihdyttämökausi kestää yleensä noin 3-6 kuukautta.

Yritykset ja muut kumppanit voivat liittyä koska tahansa LOOPiin. Kiertotalouskiihdyttämössä keskitytään kuitenkin vuorotellen erilaisiin kiertotalouteen liittyviin teemoihin. Ensimmäisinä teemoina ovat muoviin ja ruokaan liittyvät kiertotalousratkaisut. LOOPissa yhteistyössä kehitetyt liiketoimintamallit voivat yrityksen toiminnasta riippuen liittyä esimerkiksi tuotteen myymiseen palveluna, tuotteen elinkaaren pidentämiseen, muovittomuuteen tai hävikkiin.

Kuka on mukana?

LOOPin takana on Sitran lisäksi Avanto Ventures, joka vastaa LOOPissa mukana olevien yritysten liiketoiminnan kiihdyttämisestä ja kiertotalousratkaisujen kehittämisestä markkinoille. Nordic Innovation vastaa hankkeen kansainvälistymisestä sekä pohjoismaisen yhteistyön syventämisestä.

Missä mennään?

Hanke käynnistettiin keväällä 2018. Hankkeesta ja LOOPin osallistujista kerrottiin ensimmäisen kerran World Circular Economy Forumissa Yokohamassa 23.10.2018. Ensimmäiset kasvuyritysten ja suuryritysten liiketoimintalähdöt esitellään Slushissa 5.12.2018. Tuloksia LOOPista ja laajempaa katsausta aiheeseen on vuorostaan tarjolla World Circular Economy Forumissa Helsingissä 3-5.6.2019.

Miten mukaan?

LOOPiin haetaan suuryrityksiä ja kasvuyrityksiä, joille kiertotalous on sydämen asia ja jotka pohtivat haasteita tai tarjoavat ratkaisuja kiertotalouden ympärillä. Kehotamme myös muita yhteistyökumppaneita hakemaan mukaan. Esimerkiksi korkeakoulut, säätiöt, kaupungit ja hubit voivat osallistua LOOPiin tarjoamalla tietotaitoa tai toimimalla testialustana uudelle liiketoiminnalle. Lue lisää LOOPista ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?