Tulevaisuuden leirinuotiolla

Miltä tulevaisuuden pitäisi näyttää? Onko omilla valinnoilla oikeasti väliä? Miten tulevaisuuskuvat syntyvät? Nuoret pohtivat tulevaisuusteemoja Tulevaisuuden leirinuotiolla.

Video

Tulevaisuudella vai ilman?

MISTÄ ON KYSE?

Tulevaisuuden leirinuotio oli syksyn 2017 kestävä nuorten tulevaisuustyöpajojen sarja, jonka tavoitteena oli katsoa tulevaisuuteen tulevaisuuden tekijöiden itsensä silmin – ja ehkä samalla myös haastaa pinttyneitä tulevaisuuskäsityksiä.

Mitä teemme?

Työpajoissa tarkasteltiin yhdessä erilaisia tulevaisuusnäkymiä niin tulevaisuudentutkimuksen, sosiaalisen median kuin taiteenkin keinojen kautta. Syksyn työstämisen lopputuloksena syntyi tulevaisuusnäkymiä heijasteleva teos (video), joka esiteltiin Seitsemän sisarusta tulevaisuudessa -näyttelyn avajaisissa marraskuussa 2017.

Ketkä olivat mukana?

Tulevaisuuden leirinuotiolle saapui 15–18-vuotiaita nuoria ympäri Suomen. Tulijoita yhdisti kiinnostus siihen, millainen vaikutus tämän päivän valinnoilla on tulevaisuuteen sekä halu saada oma äänensä kuuluviin. Työpajasarjaa suunnittelemassa ja vetämässä oli nelihenkinen, monitieteellinen tiimi Helsingin yliopiston opiskelijoita. 

Ajankohtaista

Matkan varrelta.

Video

Tulevaisuudella vai ilman?

archived

Mistä tulevaisuuskuvamme syntyvät?

uutiset

WANTED: nuorten ääni!

artikkelit

Katso tubettajien videot tulevaisuudesta!

uutiset

Miten tulevaisuudesta puhutaan YouTubessa?

OTA YHTEYTTÄ

Kysy, kerro kommentoi!

ihmiset
Ilpo Rybatzki-Tiensivu
Oppimo
ihmiset
Annika Lehmus-Sun
Oppimo
ihmiset
Lauri Korvenmaa
Oppimo
ihmiset
Anna Holopainen
Oppimo

Mistä on kyse?