ihmiset

Kristo Lehtonen

Johtaja, Reilu datatalous

Kuka?

Kristo Lehtonen toimii Reilu datatalous -teeman johtajana. Teema luo eurooppalaisen arvopohjan mukaista, ihmislähtöistä datataloutta vastapainona datamonopolilähtöiselle datatalouden mallille.

Mitä?

Kristo on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri ja hän on toiminut Reilu datatalous -teemajohtajana keväästä 2021 asti.

Ennen Sitraa Kristo on työskennellyt sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Hän oli toimitusjohtaja ja yksi perustajista 3DBear -nimisessä XR-teknologiayhtiössä, jolla on toimistot Helsingissä ja New Yorkissa. Hän on työskennellyt myös Liikenne- ja viestintäministeriössä ministerin erityisavustajana. Tätä ennen Kristo toimi yli kymmenen vuoden ajan Nokialla Suomen hallitussuhteista vastaavana johtajana, Nokia Suomen maajohtotiimin jäsenenä sekä Nokian ja Nokia Siemens Networksin EU-politiikasta vastaavana johtajana Brysselissä sekä muissa  esimies- ja kehittämistehtävissä mm. tietohallinnossa ja tuotekehityksessä. Hän on työskennellyt myös ohjelmistokehityksessä Siemensillä ja Telestellä sekä matematiikan assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa (Aalto-yliopisto).

Häh?

Vapaa-ajallaan Kristo on kiinnostunut taloustieteistä ja teknologiasta. Hänen harrastuksiinsa kuuluvat itsepuolustuslajit ja veneily.