Live
On aika toimia! Työpaja helsinkiläisten kestävästä arjesta Tieteiden yössä

On aika toimia! Työpaja helsinkiläisten kestävästä arjesta Tieteiden yössä

Miten voin elää hyvää elämää ja pienentää hiilijalanjälkeäni? Millaisia ovat kestävät elämäntavat nyt ja 2030-luvulla? Mitä merkitystä minun valinnoillani on kaupungin ilmastopäästöihin?

Kuva: Topias Dean / Sitra
Ilmoittaudu 7.1. Mennessä

Sitra ja Helsingin kaupunki kutsuvat kaupunkilaiset keskustelemaan kestävistä arjen valinnoista Tieteiden yönä. Lähes 70 prosenttia ilmastopäästöistä syntyy siitä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Kaupunkilaisten teoilla on siis väliä, kun tavoittelemme hiilineutraalia Helsinkiä vuoteen 2035 mennessä.

Osallistujat pääsevät pelaamaan ja testaamaan, kuinka hiilijalanjäljen pienentäminen kestävälle tasolle onnistuu arjen fiksuin teoin. Pelissä ryhmä suunnittelee, kuinka ilmastotavoitteet ja kestävät elämäntavat saavutetaan tavoiteaikatauluun mennessä. Ennen pelaamista Aalto-yliopiston tutkijatohtori Michael Lettenmeier kertoo uudesta kestävien elämäntapojen tutkimuksesta sekä valintojen merkityksestä ilmastotavoitteiden saavuttamiselle.

Pelin jälkeen ryhmät keskustelevat, kuinka pelin tulokset näkyisivät omassa arjessa. Osallistujat pääsevät jakamaan parhaaksi toteamansa vinkit sekä kestävien valintojen tekemiseen liittyvät haasteet.

Ilmoittaudu ennakkoon 7.1.2019 mennessä yllä olevan linkin kautta, niin varmistat paikkasi työpajassa. Paikalle voi saapua myös ilmoittautumatta, jos tilaa riittää. Varaamme muutamia ylimääräisiä paikkoja.

Ohjelma

klo 17.15–17.45

Ilmoittautuminen

klo 17.45–17.55

Tervetuloa tekemään hiilineutraalia Helsinkiä!

klo 17.55–18.15

Millaisia ovat kestävät elämäntavat vuonna 2030?

Michael Lettenmeier, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto

klo 18.15–19.45

Työpaja: Mikä tekee sinun arjestasi kestävää?

Vetäjinä Helsingin kaupunki & Sitra

klo 19.45–20.00

Enemmän tekoja, vähemmän puhetta

Anu Mänty, johtava asiantuntija, Sitra

Ota yhteyttä
 
Sanna Autere

Mistä on kyse?