Live
On aika toimia! Työpaja helsinkiläisten kestävästä arjesta Tieteiden yössä
Työpaja

On aika toimia! Työpaja helsinkiläisten kestävästä arjesta Tieteiden yössä

Miten voin elää hyvää elämää ja pienentää hiilijalanjälkeäni? Millaisia ovat kestävät elämäntavat nyt ja 2030-luvulla? Mitä merkitystä minun valinnoillani on kaupungin ilmastopäästöihin?

Ilmoittaudu 7.1. Mennessä

Sitra ja Helsingin kaupunki kutsuvat kaupunkilaiset keskustelemaan kestävistä arjen valinnoista Tieteiden yönä. Lähes 70 prosenttia ilmastopäästöistä syntyy siitä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Kaupunkilaisten teoilla on siis väliä, kun tavoittelemme hiilineutraalia Helsinkiä vuoteen 2035 mennessä.

Osallistujat pääsevät pelaamaan ja testaamaan, kuinka hiilijalanjäljen pienentäminen kestävälle tasolle onnistuu arjen fiksuin teoin. Pelissä ryhmä suunnittelee, kuinka ilmastotavoitteet ja kestävät elämäntavat saavutetaan tavoiteaikatauluun mennessä. Ennen pelaamista Aalto-yliopiston tutkijatohtori Michael Lettenmeier kertoo uudesta kestävien elämäntapojen tutkimuksesta sekä valintojen merkityksestä ilmastotavoitteiden saavuttamiselle.

Pelin jälkeen ryhmät keskustelevat, kuinka pelin tulokset näkyisivät omassa arjessa. Osallistujat pääsevät jakamaan parhaaksi toteamansa vinkit sekä kestävien valintojen tekemiseen liittyvät haasteet.

Ilmoittaudu ennakkoon 7.1.2019 mennessä yllä olevan linkin kautta, niin varmistat paikkasi työpajassa. Paikalle voi saapua myös ilmoittautumatta, jos tilaa riittää. Varaamme muutamia ylimääräisiä paikkoja.

Mistä on kyse?