Live
Data-avaruusteknologioiden tulevaisuusnäkymät
Verkkotapahtuma

Data-avaruusteknologioiden tulevaisuusnäkymät

Data-avaruudet mahdollistavat luotettavan datan jakamisen yli organisaatiorajojen. Näiden digitaalisten tietoalueiden toteuttaminen edellyttää teknistä infrastruktuuria ja datan hallinnan työkaluja, kuten datan jakamisen sääntökirjoja. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi kuulemaan, miltä data-avaruuksien hallinnointimallit ja toteutusteknologiat näyttävät nyt ja mihin kehitys on menossa vuonna 2024.

  • 23.11.2023 klo 13:00 - 15:00
  • Verkkotapahtuma

Datan määrä kasvaa jatkuvasti, ja sen hallinta on yhä tärkeämpää organisaatioille. Suurimmat mahdollisuudet datatalouden tulevaisuudessa liittyvät yritysten ja organisaatioiden väliseen yhteistyöhön. Yksikään yksittäinen yritys ei voi täyttää kaikkia asiakkaidensa tarpeita, mutta joustavissa liiketoimintaekosysteemeissä yritykset voivat työskennellä yhdessä ja luoda saumattomia palveluita loppukäyttäjille. Data-avaruudet tekevät tällaisen joustavuuden mahdolliseksi, sillä ne tarjoavat digitaalisen infrastruktuurin datan jakamiseen ja yhdistämiseen organisaatioiden välillä.

Data-avaruuksien toteutusteknologiat ja hallinnointimallit kehittyvät nopeasti. Sitra on julkaissut kaksi työpaperia, jotka antavat katsauksen nykyiseen kehitykseen:

Tässä tapahtumassa kuulet molempien työpaperien keskeiset tulokset.

Tapahtuman esitykset, tallenne sekä ohjelma löytyvät tapahtuman englanninkieliseltä sivulta. Tapahtuman kieli on englanti.

Mistä on kyse?