Live
Digitaaliset terapiat osaksi kokonaisvaltaista hoitoa

Digitaaliset terapiat osaksi kokonaisvaltaista hoitoa

Digitaaliset terapiat tarjoavat uusia keinoja potilaiden yhä monipuolisempaan hoitoon. Tervetuloa keskustelemaan, kuinka Suomen tulisi vastata uusien hoitomuotojen tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä miten niiden hyödyt saadaan siirrettyä hoitotyön arkeen.

Kuva: Topias Dean, Sitra
Rekisteröidy Rekisteröitymällä saat osallistumislinkin tapahtumaan

Digitaaliset terapiat ovat kliiniseen näyttöön perustuvia digitaalisia hoitomuotoja sairauksien hoitoon, hallintaan ja ennaltaehkäisyyn. Ne ovat usein vaikuttavuudeltaan verrattavissa lääkehoitoon, mutta niiden haittavaikutukset ovat usein pieniä tai olemattomia.

Maailmalla panostetaan juuri nyt merkittävästi digitaalisiin terapioihin, jotka voivat parantaa potilaiden hoitoa ja säästää terveydenhuollon kustannuksia. Suomella on hyvä tilaisuus napata kokoaan suurempi rooli digitaalisten terapioiden hyödyntämisessä ja suomalaisilla yrityksillä mahdollisuus päästä osaksi tätä kasvavaa markkinaa.

Osana Terveysdata 2030 -projektia järjestämme työpajasarjan, jonka toisessa verkkotapahtumassa keskitymme digitaalisiin terapioihin torstaina 9.12.2021 klo 9.00-11.00.

Työpajan tavoitteena on lisätä ymmärrystä digitaalisista terapioista ja niiden vaikuttavuudesta sekä hahmotella Suomen lähestymistapaa ja pohtia miten ekosysteemien rakentumista voidaan tukea Suomessa.

Työpajassa

  • kerromme digitaalisten terapioiden tuomista mahdollisuuksista ja tilanteesta Euroopassa
  • keskustelemme tavoista rakentaa Suomeen toimiva digitaalisten terapioiden kokonaisuus, joka huomioi yritykset, yksilöt ja järjestelmän
  • hahmottelemme rakenteita ja vastuunjakoa digitaalisten terapioiden arviointiin

Työpaja on tarkoitettu terveysalan päättäjille, tutkijoille, yrityksille, rahoittajille, viranomaisille, julkisille toimijoille, järjestöille ja muille ekosysteemitoimijoille sekä aiheesta kiinnostuneille.

Työpajaa moderoivat ja aiheita alustavat Sitrasta Johannes Ahlqvist, Markus Kalliola, Minna Hendolin ja Hannu Hämäläinen.

Tule mukaan yhteistyöhön ja ilmoittaudu työpajaan. Ilmoittautumalla saat osallistumislinkin tapahtumaan.

Ohjelma

9.00
Parempaa hoitoa ja kustannustehokkuutta digitaalisilla terapioilla
9.10
Mikä on digitaalinen terapia? Miten Euroopan maat ovat vastanneet sen tuomiin mahdollisuuksiin?
9.30
Työpajaosuus 1: Miten Suomen toimintaympäristöstä tehdään houkutteleva ja innovaatioiden syntyä tuetaan?
10.10
Työpajaosuus 2: Miten digitaaliset terapiat muuttavat terveydenhuoltoa eri toimijoiden näkökulmasta? Keitä tarvitaan mukaan uuden hoitomuodon edellyttämien toimintamallien ja arvioinnin suunnitteluun?
10.50
Yhteenveto ja seuraavat askeleet
11.00
Tilaisuus päättyy

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Mikä työpajasarja?

Lue lisää

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?