Live
Digivallan jäljillä – Mitä löytyi?
tapahtumat

Digivallan jäljillä – Mitä löytyi?

Digivalta-selvityksessä ollaan vallan jäljillä. Ainutlaatuisen selvityksen tavoitteena oli tunnistaa uudenlaisia vaikuttamisen tapoja ja parantaa datankäytön läpinäkyvyyttä.

Digivalta-julkistustilaisuuden uusi aika on ke 6.4.2022 klo 9.00-10.45. Tilaisuudesta tehdään myös tallenne ja se julkaistaan tällä tapahtumasivulla.

Viisi kuukautta kestäneen Sitran Digivalta-hankkeen tavoitteena oli selvittää, miten päätöksentekijöihin voidaan vaikuttaa heistä kerätyn datan avulla. Lähdimme 15 poliittisen päättäjän ja yhteiskunnallisen vaikuttajan avulla jäljittämään, ketkä keräävät päättäjistämme dataa heidän käyttäessään verkkopalveluja. Ennen kaikkea halusimme selvittää, mitä sen avulla voidaan tehdä ja voidaanko sen kautta vaikuttaa myös demokratian toteutumiseen. Pian on tulosten aika.

Tilaisuudessa kuulet, miksi Sitra halusi tutkia päättäjiin vaikuttamista. Samalla kuulet myös Sitran kumppanin, Hestia.ain Paul-Olivier Dehayen kertomuksen siitä, kuinka he valmensivat suomalaisia ja eurooppalaisia päättäjiä selvityksen aikana ja mitä datoista saattoi päätellä. Entä tunnistivatko testihenkilöinä olleet päättäjämme uudenlaisia vaikutusmekanismeja, ja mitä he kokivat nähdessään heitä seuraavat tahot ja datansa liikkeet?

Katso tallenne tästä:

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?