Live
Erätauko erityisopetuksesta Helsingissä
Verkkotapahtuma

Erätauko erityisopetuksesta Helsingissä

  • 14.12.2017 klo 14:00 - 15:30

Keskustelu verkossa ja sosiaalisessa mediassa kärjistyy herkästi. Muiden argumentteihin ei välttämättä jakseta paneutua, ja omaa näkökulmaa korostetaan mahdollisimman äänekkäästi. Moni on ehkä menettänyt toivon rakentavasta keskustelusta verkkoympäristössä. Tätä taustaa vasten kokeilemme uutta tapaa rakentavan keskustelun käymiseksi verkossa.

Tervetuloa mukaan Erätauon verkkokeskusteluun keskustelemaan rakentavasti erityisopetuksesta Helsingissä.

Miten Helsingin erityisopetus toimii? Miten varmistetaan riittävä tuki lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea? Entä opettajille ja tavallisille luokille, joissa on mukana erityistuen tarpeessa olevia lapsia? Millaiselta erityistä tukea tarvitsevan lapsen arki näyttää opettajan tai vanhemman näkökulmasta?

Kutsumme mukaan keskusteluun kaikenikäisiä ja -taustaisia lasten opetuksesta ja koulunkäynnistä kiinnostuneita. Erityisesti toivomme mukaan sinua, jos koet kyllästyneesi tapaan, jolla verkkokeskustelua yleensä käydään etkä kenties enää ollenkaan jaksaisi osallistua siihen.

Verkkokeskustelu järjestetään yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa 14.12. klo 14.00 – 15.30 osoitteessa www.hs.fi (tarkempi verkko-osoite päivitetään lähempänä tapahtumaa). Tavoitteena on rakentava ja kunnioittava keskustelu sekä syvemmän ymmärryksen muodostaminen erityisopetuksesta. Tulemme hyödyntämään Erätauko-tapahtumissa kehitettyjä tapoja käydä rakentavaa keskustelua kasvokkain ja muodostaa syvempää ymmärrystä käsiteltävästä aiheesta.

Toivomme, että ilmoitat osallistumisestasi sivun ylälaidan Ilmoittaudu-painikkeen kautta tai klikkaamalla tästä, jotta voimme huomioida likimääräisen osallistujamäärän keskustelun etukäteisvalmisteluissa. Voit kuitenkin osallistua verkkokeskusteluun myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot:
Maikki Siuko 050 339 2360, maikki.siuko@sitra.fi

Uusi tapa käydä keskustelua verkossa

Verkkokeskustelussa Sitra kokeilee yhdessä Helsingin Sanomien kanssa uutta tapaa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua uudella live-alustalla. Tavoitteena on muodostaa syvempää ymmärrystä erityisopetuksesta Helsingissä sekä kokeilla, kuinka rakentavaa keskustelua voidaan käydä verkkoympäristössä hyödyntäen kasvokkain keskustelutilanteisiin kehitettyjä tapoja.

Sitran Erätauko-hankkeessa on kehitetty uutta tapaa käydä tasavertaista ja rakentavaa keskustelua. Alkuvuonna 2017 käynnistetty Erätauko kutsuu ihmisiä käymään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista eri puolilla Suomea ja antaa tilaa pysähtyä käsittelemään aiheita, jotka kaipaavat työstöä.

Erätauko on osa Sitran juhlavuotta, virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa sekä oikeusministeriön koordinoimaa Suomalaisen demokratian tulevaisuuskeskustelut -hanketta.

Mistä on kyse?