Live
Erätauko-säätiön verkostotapaaminen
Kutsuvierastilaisuus

Erätauko-säätiön verkostotapaaminen

Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden ovat perustaneet Erätauko-säätiön rakentavan dialogin lisäämiseksi Suomessa. 

  • 18.06.2019 klo 16:00 - 18:00
  • Kansallismuseo

Rakentava yhteiskunnallinen keskustelu on demokratian ja toimivan yhteiskunnan perusedellytys, mutta se on ollut monin tavoin uhattuna viime vuosina. Siksi Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden ovat yhdistäneet voimansa ja perustaneet säätiön, jonka tarkoituksena on yhdessä muiden toimijoiden kanssa muuttaa keskustelukulttuuria Suomessa rakentavammaksi, lisätä ymmärrystä, vähentää yhteiskunnan jakautumista ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan.   

Erätauko-säätiön ensimmäinen verkostotapaaminen järjestetään tiistaina 18.6.2019.  Tilaisuus on vain kutsuvieraille, mutta kaikki voivat seurata sitä striimin välityksellä. Striimilinkki päivitetään tälle sivulle lähempänä tapahtumaa.

Tilaisuuden alustava ohjelma

16.00 Kahvit

16.15 Tervetuloa

16.20 Mikä Erätauko-säätiö?

Keskustelua – Mitä ajatuksia heräsi?

17.00 Dialogi: Miten voimme yhdessä rakentaa dialogisempaa Suomea?

17.55 Kiitokset ja lopetus – miten yhdessä eteenpäin?

Mikä Erätauko-säätiö?   

Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska kulturfonden ovat perustaneet Erätauko-säätiön rakentavan dialogin lisäämiseksi Suomessa.   

Säätiön taustalla on Sitran vuosina 2016-2019 tekemä työ Erätauko-toimintamallin kehittämiseksi ja levittämiseksi. Erätauko syntyi havainnosta, että yhteiskunnallinen keskustelu on tulehtunutta, demokraattinen järjestelmä kaipaa uudistusta ja monimutkaisessa maailmassa dialogin tarve kasvaa. Erätauko on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua niin, että mukaan saadaan eri lähtökohdista tulevat ihmiset tasavertaisesti – myös heidät, jotka yleensä jäävät herkästi keskusteluiden ulkopuolelle. Erätauko-dialogeihin on osallistunut jo lähes 7000 ihmistä ja niitä on järjestänyt yli 130 eri organisaatiota. 

Uusi säätiö jatkaa ja kehittää eteenpäin Sitran tekemää työtä. Haluamme myös toimia yhteistyössä dialogin parissa Suomessa jo toimivien organisaatioiden kanssa, jotta dialogiosaaminen leviäisi mahdollisimman laajalle.  

Mistä on kyse?