Live
Erätauko Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä
Kutsuvierastilaisuus

Erätauko Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyssä

Keskustelutilaisuus alkaa Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyn kierroksella. Kierroksen jälkeen käydään tasavertainen ja luottamuksellinen Erätauko-keskustelu, jossa haluamme syventää ymmärrystä erilaisista näyttelykokemuksista. Haluamme ymmärtää paremmin myös, miten jokainen osallistujista hahmottaa tulevaisuutta tai tulevaisuuksia.

Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus. Keskusteluun on kutsuttu mukaan erilaisia tahoja: osa on ensimmäistä kertaa näyttelyssä, jotkut ovat vakiokävijöitä, toinen käynyt Heurekassa viimeksi lapsena, osa tutkii aihetta ja osa tulevaisuutta.

Keskusteluun taustalla olevia kysymyksiä ovat esimerkiksi: Oletko miettinyt kuka rakentaa tulevaisuutemme ja kuka saa vaikuttaa siihen? Miten sinä hahmotat arvoja, jotka vaikuttavat valintoihin, joista tulevaisuutemme rakentuu?

Keskustelussa käytetään Erätauko-menetelmää, joka on tapa käydä ja käynnistää rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Keskustelutilaisuus antaa tilaa pysähtyä pohtimaan tulevaisuuksia ja arvoja, joille sen rakennamme. Keskustelusta tehdään yhteenveto, jonka tarkoituksena on auttaa näyttelyjen suunnittelutyössä.

Keskustelun järjestävät Heureka ja Sitra.

Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on vuorovaikutteinen ja pelillinen näyttely, jossa sisarukset rakentavat Jukolan luontokaupunkia. Siellä voi kurkata tulevaisuuden ammatteihin ja nähdä viljelyrobotin. Lue lisää näyttelystä täältä.

Mistä on kyse?