Live
Erätauko työstä ja toimeentulosta Joensuussa
tapahtumat

Erätauko työstä ja toimeentulosta Joensuussa

Tervetuloa tuomaan näkemyksesi keskusteluun työstä ja toimeentulosta.

Kutsumme joensuulaiset keskustelemaan työstä ja toimeentulosta.

Erätauossa pureudumme siihen, mikä on työn ja toimeentulon tilanne nyt ja tulevaisuudessa Joensuussa. Mikä on hyvää tai huonoa ja mitä pitäisi kehittää? Tapahtumassa käydään rakentavaa keskustelua niin, että jokainen tulee kuulluksi ja ymmärrys eri näkökulmista kasvaa. Tarkoitus on myös käynnistää paikallisia kokeiluja ja vaikuttaa päätöksentekoon.

Haluamme paikalle laajasti erilaisia joensuulaisia niin, että pystymme käsittelemään aihetta mahdollisimman moniäänisesti ja vaikuttavasti. Keskustelu pohjaa joensuulaisille satunnaisotantana helmikuussa tehtyyn kyselyyn.

Paikalle on kutsuttu myös työhön ja toimeentuloon liittyviä viranomaisia ja päättäjiä, jotka ovat valmistautuneet pyydettäessä antamaan tukea aiheen käsittelyssä. Tapahtuman tulokset uutisoidaan, jotta aiheen käsittelylle saadaan laajempaa vaikuttavuutta. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Alustava ohjelma

9.30 Aamupala

10.00 Esittely ja kyselyn tulosten pohjalta koostettu esitys Joensuun tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa, työn ja toimeentulon murroksessa

11.00 Jakautuminen ryhmiin, joissa tarkoituksena on keskustellen joko lisätä ymmärrystä, suunnitella paikallisia ratkaisuja tai vaikuttaa päätöksentekoon

12.00 Lounas

12.40 Ryhmäkeskustelu tai työskentely jatkuvat

15.00 Yhteenveto ryhmien keskusteluista ja työstöstä, paikalla kuuntelemassa päättäjiä, järjestöjen toimijoita ja media

16.00 Lopetus

Mikä Erätauko?

Tapahtuma liittyy Sitran Erätauko-kokonaisuuteen, jossa muodostetaan tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua Suomessa. Alkuvuonna 2017 käynnistetty Erätauko kutsuu ihmisiä käymään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista ja antaa tilaa pysähtyä käsittelemään aiheita, jotka kaipaavat työstöä. Lue lisää täältä.

Tapahtuma järjestetään yhdessä paikallistoimijoiden kanssa ja on osa Sitran 50v juhlavuotta sekä Suomi 100 ohjelmaa.

Mistä on kyse?