Live
Erätauko työstä ja toimeentulosta Kemijärvellä
tapahtumat

Erätauko työstä ja toimeentulosta Kemijärvellä

Tervetuloa tuomaan näkemyksesi keskusteluun työstä ja toimeentulosta.

Kutsumme kemijärveläiset keskustelemaan rakentavasti työstä ja toimeentulosta. Erätauossa pureudumme siihen mikä on työn ja toimeentulon tilanne nyt ja tulevaisuudessa Kemijärvellä? Mikä on hyvää tai huonoa ja mitä pitäisi kehittää? Tapahtumassa käydään rakentavaa keskustelua, niin että jokainen tulee kuulluksi ja ymmärrys eri näkökulmista kasvaa. Tarkoitus on myös käynnistää paikallisia kokeiluja ja vaikuttaa päätöksentekoon.

Haluamme paikalle laajasti erilaisia kemijärveläisiä niin että pystymme käsittelemään aihetta mahdollisimman moniäänisesti ja vaikuttavasti. Keskustelu pohjaa Kemijärveläisille satunnaisotantana helmikuussa tehtyyn kyselyyn.

Paikalle on kutsuttu myös työhön ja toimeentuloon liittyviä viranomaisia ja päättäjiä, jotka ovat valmistautuneet pyydettäessä antamaan tukea aiheen käsittelyssä. Tapahtuman tulokset uutisoidaan, niin että aiheen käsittelylle saadaan laajempaa vaikuttavuutta.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 23.3. tästä. Tervetuloa!

Alustava ohjelma

9.30 Aamupala

10.00 Esittely ja kyselyn tulosten pohjalta koostettu esitys Kemijärven tilanteesta nyt ja tulevaisuudessa, työn ja toimeentulon murroksessa

11.00 Jakautuminen ryhmiin, joissa tarkoituksena on joko lisätä ymmärrystä, suunnitella paikallisia ratkaisuja tai vaikuttaa päätöksentekoon

12.00 Lounas

12.40 Ryhmäkeskustelu tai työskentely jatkuvat

15.00 Yhteenveto ryhmien keskusteluista ja työstöstä, paikalla kuuntelemassa päättäjiä, järjestöjen toimijoita ja media

16.00 Lopetus

 

Mikä Erätauko?

Tapahtuma liittyy Sitran Erätauko-kokonaisuuteen, jossa muodostetaan tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua Suomessa. Alkuvuonna 2017 käynnistetty Erätauko kutsuu ihmisiä käymään keskustelua yhteiskunnallisista aiheista ja antaa tilaa pysähtyä käsittelemään aiheita, jotka kaipaavat työstöä. Lue lisää täältä.

Tapahtuma järjestetään yhdessä paikallistoimijoiden kanssa ja on osa Sitran 50v juhlavuotta sekä Suomi 100 ohjelmaa.

Mistä on kyse?