Live
EU Circular Talks: Scale up circular solutions to reach the 1,5-degree target
Verkkotapahtuma

EU Circular Talks: Scale up circular solutions to reach the 1,5-degree target

Kiertotaloutta tarvitaan ilmastokriisin pysäyttämiseen.

  • 06.11.2021 klo 12:00 - 13:30
  • Verkossa

Nykyinen lineaarinen talousjärjestelmä on vastuussa luonnonvarojen ylikulutuksesta, mutta myös merkittävä ilmastopäästöjen aiheuttaja.

Vaihtoehdon tarjoaa kiertotalous Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous , jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan hyödynnetään käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa mahdollisimman pitkään. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen.

YK:n ilmastokokous (COP 26) järjestetään loka-marraskuun vaihteessa Ison-Britannian Glasgow’ssa. Ilmastotoimien kunnianhimoa on nostettava rivakasti, jotta ilmaston kuumeneminen saadaan rajattua Pariisin sopimuksen mukaiselle tasolle.

Ilmastotoimien kiireellisyys tuli esille myös kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n elokuisessa arviointiraportissa. Kiertotalous on yksi tärkeä keino ilmastokriisin pysäyttämiseen, ja toiveissa on, että kiertotalous otetaan nyt entistä vahvemmin osaksi kansainvälisiä ilmastotoimia.

Sitra on mukana järjestämässä kansainvälistä verkkotilaisuutta YK:n ilmastokokouksen yhteydessä.

Tapahtuma on englanninkielinen. Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtuman verkkosivuilla.

Tapahtuma on maailman kiertotalousfoorumi WCEF:n sivutapahtuma.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?