Live
Heräämö: Miten aikakäsityksemme vaikuttaa tulevaisuuden rakentamiseen?
Verkkotapahtuma

Heräämö: Miten aikakäsityksemme vaikuttaa tulevaisuuden rakentamiseen?

Lyhytnäköisyys on aikaamme hallitseva ilmiö. Suhteemme aikaan vaikuttaa päivittäiseen toimintaamme ja tekemiimme päätöksiin sekä arjessa että kauaskantoisia suunnitelmia tehtäessä. Miten tähän ollaan päädytty ja mitkä asiat estävät meitä tarkastelemasta aikaa pitkällä perspektiivillä?

Nyky-yhteiskunnan kohtaamat merkittävät haasteet ovat kehkeytyneet pitkällä aikavälillä. Millainen on nykyihmisen aikakäsitys? Osaammeko katsoa riittävän pitkälle menneisyyteen ja tulevaisuuteen, jotta tulevaisuudesta voitaisiin rakentaa nykyhetkeä parempi? Miten nyky-yhteiskuntamme piirteet ja toisaalta ihmisten yksilölliset, evoluution myötä ajan saatossa kehittyneet psykologiset ominaisuudet vaikuttavat aikaperspektiiviimme?

Huhtikuun Heräämössä tarkastellaan sitä, kuinka suhteemme aikaan vaikuttaa suhtautumiseemme tulevaisuuteen. Aihetta alustavat The Long View -kirjan kirjoittaja, toimittaja Richard Fisher sekä Alice Labsin perustajajäsen Sharon Greene.

Tämä on verkkotilaisuus ja se järjestetään englanniksi. Lue lisää englanninkieliseltä tapahtumasivulta.

Ohjelma

Aika ohjelma
8:30
Huomenta ja tervetuloa!
Lisbeth strömberg, Sitra
8:35
Intro: Power to define futures
Otto tähkäpää, sitra
8:40
Societal forces shortening our time perspective
Sharon greene, alice labs
9:05
Keskustelua Satelliitti-Heräämöissä / Tauko
9:15
Individual drivers and temporal biases
Richard fisher, author of ’The long view’
9:40
Q&A
9:50
Loppusanat
Lisbeth strömberg, sitra
10:00
Tilaisuus päättyy

Haluaisitko järjestää Satelliitti-Heräämön?

Haluamme tarjota kaikille osallistujillemme mahdollisuuden pohtia ja keskustella Heräämön herättämistä ajatuksista yhdessä, paikkakunnasta riippumatta – koska uudet opit ja ajatukset ovat hyödyllisimpiä jaettuina! Kutsu siis kaverit tai kollegat yhteen aamukahvin ja Heräämön äärelle 4.4. Omaa satelliittiasi varten tarvitset porukan lisäksi vain verkkoyhteyden sekä koneen ja näytön, jolta seurata Heräämö-lähetystä.

Ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittaa myös alustavan kiinnostuksesi satelliitin järjestämiseen. Lähetämme kaikille kiinnostuksensa ilmaisseille sähköpostitse vinkit ja materiaalit järjestämisen tueksi.